Média

Távozik a Barátok közt producere

Barátok Közt
Barátok Közt

Távozik Radnai György, a Barátok közt című RTL-es sorozat producere és az UFA Magyarország műsorgyártó cég társügyvezetője. Radnai György utódja Herczeg András lesz, aki a Vígszínháztól érkezik, írja a Sorozatwiki.

Radnai 1998-tól először line producerként felelt a sorozat pénzügyeiért és gyártásáért, majd Kalamár Tamás 2015-ös távozása után lett az RTL Klubon látható sorozat mindenre kiterjedő ügyvezető producere, aki emellett körülbelül három éve volt a sorozatot gyártó UFA Magyarország ügyvezető igazgatója is.

Ellentmondásos, miért távozik

A blog úgy tudja, az elmúlt években megromlott Radnai viszonya az RTL Magyarország vezetésével, sokszor kritizálták a Barátok közttel kapcsolatos tevékenységét, valamint többek között őt okolták az elmúlt időszak nézettségcsökkenéséért. RTL-közeli forrásaik szerint ez is közrejátszhatott a távozásban.

Radnai György távozásának indokaként magánéleti okot jelölt meg, de sem ő, sem az UFA nem cáfolta az RTL-es viszony megromlásával kapcsolatos információt.

Radnai György a blognak azt mondta, húsz évig az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni nem kis feladat, ezért hálával tartozik a kollégáinak a töretlen lelkesedésért, amivel már két évtizede a munkájukat végzik.

Engem a feladataim most a családom mellé szólítanak, második, választott családomat, a Barátok köztöt viszont gondos, értő kezekbe adom, sok sikert kívánva neki a következő húsz évre

– folytatódik a nyilatkozat.

Radnai utódja, Herczeg András, aki legutóbb a Vígszínház produkciós igazgatójaként dolgozott, a sorozat gyártásának nyári leállása után veszi át a line produceri munkakört elődjétől.

Az UFA az RTL Magyarország legnagyobb beszállítója, egyébként tulajdonosi átfedésben van az RTL Grouppal. Az UFA olyan műsorok gyártója volt az elmúlt években mint az X-Faktor, a Hagyjál főzni! és az Anikó Show. Épp pénteken írtuk meg, hogy az UFA Magyarország 2017-es pénzügyi beszámolója szerint a cég adózott eredménye 440,8 millió forint lett, és 500 millió forint osztalékot is kifizetnek a németországi anyavállalatnak, az UFA GmbH-nak. A Barátok Közt gyártója 2,9 milliárd forint nettó bevételt ért el, ami 16 százalék körüli növekedés az előző évi 2,5 milliárd forinthoz képest..

Brutális veszteség a TV2-nél, hatalmas nyereség az RTL-nél
A rengeteg állami hirdetés sokat segített az Andy Vajna-féle TV2 Média Csoportnak, de így is jelentős veszteséget termelt. Az RTL Magyarország viszont száguldott.

Tanácsadóként marad

Radnai György az UFA Magyarország társügyvezetői feladataitól is megválik, ám a vállalat közép-kelet-európai régiójában az új formátumok és a fikciós üzletágak tanácsadójaként továbbra is a cégnél dolgozik majd.

Radnai György távozását sajnáljuk, de teljes mértékben megértjük. Köszönjük neki ezt a páratlanul eredményes húsz évet, hogy csapatával együtt úttörőként megteremtették Magyarország legsikeresebb sorozatát. Nagyon örülünk, hogy továbbra is tagja marad az UFA-családnak, és folytathatjuk a gyümölcsöző, bizalomra épülő munkakapcsolatunkat. Hisszük, hogy a Barátok közt még hosszú időn át fix program marad a magyar televíziónézők számára a továbbiakban Herczeg András közreműködésével

– közölte Markus Brunnemann, aki Joachim Kosack-kal egyetemben a németországi UFA Serial Drama és az UFA Fiction, valamint az UFA Magyarország ügyvezető igazgatója.

Tesztsugárzás a 103,3 MHz-en. Fotó: Szalay Dániel, 24.hu
Nevet vált és már indul is az új országos kormányközeli rádió
A Class FM hiába megy újra bíróságra: jön a kormányközeli cég Retro Rádiója és a Magyar FM.
Mészáros Lőrinc Orbán Viktor társaságában Felcsúton a Puskás Akadémia VIP páholyában: Fotó: Karancsi Rudolf, 24.hu
Nagyot kaszál Mészáros Lőrinc a közmédián
Több mint félmilliárd forintnyi osztalékot fizet ki a közmédia reklámidejét értékesítő Media Services Kft. Mészáros Lőrinc érdekeltségének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik