Média

D. Tóth Krisztával újul meg a Spektrum Home

spektrum-home_dtk-foto
spektrum-home_dtk-foto

Együttműködésre lépett a mostanáig főleg ház, lakás, kert tematikájú műsorokat sugárzó Spektrum Home tévécsatorna a wmn.hu-val, illetve a női portálon is látható, D. Tóth Krisztina műsorvezetésével egy robogó autóban készülő Elviszlek magammal című, eddig kizárólag YouTube-on látható beszélgetős műsorral.

Az imént a Spektrum Home-ot működtető AMC Networks budapesti sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy az Elviszlek magammal egyes részei június 23-tól a Spektrum Home csatornán lesznek láthatók elsőként, és YouTube-ra csak a tévés sugárzást követően kerülnek majd fel a beszélgetések. Június közepéig a korábbi részekből ismétel meg néhányat a csatorna.

Radnai Péter, az AMC kreatívigazgatója a 24.hu kérdésére elmondta azt is, hogy a Spektrum Home ingyenes, úgynevezett Free-to-Air (FTA) csatornává alakul. Így a jövőben kódolás nélkül, külön térítés nélkül lehet elérni a legnagyobb műsorterjesztő cégeknél, például a Telekomnál, a UPC-nél, a Diginél, illetve az Antenna Hungária Mindig TV rendszerén. A változásra június 18-án kerül sor. (Az anyacsatorna, azaz maga a Spektrum TV egyébként továbbra is kódolt marad, a csatornanyitás tehát kifejezetten a Spektrum Home-ra vonatkozik.)

Ugyancsak június 18-tól a Spektrum Home kifejezetten a magyar nézőknek más helyi műsorokat is gyárt, illetve vásárol majd. Az év hátralévő részében több mint 300 óra új típusú tartalommal bővül a csatorna kínálata. Mivel mostanáig a Spektrum Home műsorait egyidejűleg sugározták a cseh és a magyar nézőkhöz, szétválasztják az úgynevezett feedet, és a magyar műsort kifejezetten Magyarországról sugározzák majd. Így tudják megoldani, hogy a magyar közönség más műsort láthasson, mint a csehek.

A jól megszokott műsorok mellett hamarosan bekerülnek egészséggel, családdal, kisállatokkal és utazással kapcsolatos programok is, és hetente egy este mozifilmek is terítékre kerülnek. Az Egészséges étel, egészséges élet című műsor életviteli tanácsokkal szolgál, míg a Jo Frost, a szuperdada, valamint az Erőszakos gyerekek, kétségbeesett szülőknek gyerekneveléssel kapcsolatos tanácsokkal szolgál. A kutyák titkos élete, a Gazdára találva, és a Kutyamentők pedig a háziállatok titkos életébe vezeti be a nézőket. Emellett a nagyvilág érdekességeit bemutató dokumentumfilmeket (Rendkívüli feleségek, Őfelségek szolgálatában) is találhatnak az érdeklődők.

Az AMC közölte azt is, hogy Spektrum Home népszerűsége folyamatosan nő, hiszen tavaly óta megduplázódott a nézőszám, de a csatorna lefedettsége is ugrásszerű növekedést mutat: a korábbi másfél millió háztartás helyett már két és fél millió lakásban érhető el a kínálata.

Az Elviszlek című műsor egyébként most ünnepli 100. adását, ebből az alkalommal ezúttal nem D. Tóth Kriszta interjúzott, hanem őt interjúvolta meg pályatársa, Szily Nóra.

popfm
Eldőlt: kormányközeli rádió indul a Class FM helyén
A Médiatanács a héten eldöntötte, hogy a kormányközeli pályázónak, a Hold Reklám Kft.-nek adja a Class FM egykori országos frekvenciáját. Indulhat a POP FM, tovább nő Orbán Viktor médiarendszere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik