Média

A HírTV vezetősége nagy bejelentést tett

Hétfőn este a Simicska Lajos tulajdonában lévő hírcsatorna vezetősége bejelentette, hogy június elsejétől nyilvánosságra hozza a HírTV nézettségére vonatkozó adatokat. Ez nagy előrelépés, hiszen a tévétársaság nézettségi adatai mostanáig egyáltalán nem voltak elérhetők, és külön kérésre sem adták ki, így sok találgatás volt a közönségarányukat illetően.

A HírTV a nézettségi adatainak nyilvánosságra hozatalát most azzal magyarázza, hogy így akarja erősíteni médiapiaci helyzetét.

Azt is írják, hogy mivel hír- és közéleti csatornaként a Hír TV elsődleges feladata valamennyi 18 évnél idősebb néző tájékoztatása, így a nézettségüket ebben a célcsoportban (18+) fogják publikálni.

Egyúttal már most elárulták, hogy 2015 áprilisában közönségarányuk átlagosan 1 százalék volt, ami idén áprilisra 2,7 százalékra  növekedett, vagyis közel megháromszorozódott a nézettségük a 18 évesek és annál idősebbek körében.

Hozzátették, a 2011 óta rendelkezésre álló nézettségi adatok szerint a Hír Televíziónak az idén áprilisi volt a legnézettebb hónapja.

A csaknem megháromszorozódott érdeklődésnek köszönhetően a Hír TV jelenleg a 10. legnézettebb magyar csatorna a teljes hazai televíziós piacon. Műsoraival ebben az évben január 1. és április 30. között naponta átlagosan 1 millió 163 ezer nézőt ért el

– folytatódik a HírTV szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tévétársaságnál egyébként létszámleépítés folyik, ez körülbelül 40 főt érint. Ettől a médiavállalat kiadásainak csökkenését reméli.

tv
Ezt nézték a magyarok a tévében
Tovább nőtt a magyarok tévénézésre fordított ideje. Kiderült az is, mit néztek a napi átlagosan közel 3 és fél órányi időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik