Média

Megvan Péterfi Judit utódja a HírTV-nél

Péterfi Judit és Farkas Krisztina, a HírTV műsorvezetői
Péterfi Judit és Farkas Krisztina, a HírTV műsorvezetői

A 24.hu értesülése szerint Farkas Krisztina vezeti ezentúl a Riasztás című bűnügyi magazinműsort a HírTV-n. A Riasztás új műsorvezetője, akit házon belül bíztak meg a feladattal, Péterfi Juditot váltja, aki a tévétársaságnál folyó 40 fő körüli létszámleépítés következményeként távozik a csatornától.

Úgy tudjuk, a Riasztás holnapi műsorát már Farkas Krisztina fogja vezetni. Farkas Krisztina a nézők számára a Reggeli járat és a Peron című műsorok műsorvezetőjeként már ismerős lehet.

A Simicska-Orbán barátság vége óta eltűntek az állami bevételek

A nyilvános pénzügyi beszámoló alapján tavaly május óta elég egyértelműen látszott, hogy a HírTV pénzügyileg krízisben van, amióta az állam és az állami cégek megvonták a reklámpénzeket a tévétől. A vállalat bevételei 2015-höz képest 2016-ra megfeleződtek, a 2,69 milliárd forintos bevételhez pedig 770 millió forint veszteség társult 2016-ban. A finanszírozási problémát ennél is jobban mutatja, hogy 2012-ben, amikor Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos – a tévé tulajdonosának – több évtizeden át tartó barátsága még nem roggyant meg, a cég 9,3 milliárd forint bevételt ért el és 565 millió forint nyeresége volt adózás után.

Kerestük az ügyben Farkas Krisztinát is, aki egy rövid sms-ben megerősítette a Riasztással kapcsolatos értesülésünket, de részleteket egyelőre nem tudott mondani, mivel most is épp forgat a stábjával.

Péterfi Judit másik műsora, a politikusok és más ismert közszereplők egy-egy napját bemutató Privátszféra a HírTV-n május végén meg is szűnik, annak a műsornak a jogai ugyanis Péterfi műsorgyártó cégéé. A Privátszférából könyv készül hamarosan, az ezzel kapcsolatos terveiről Péterfi egy hétvégén megjelent interjúban beszélt a FüHü-nek.

A tévécsatornától távozók között van Péterfin kívül több más ismert képernyős, így Szöllősi Györgyi, Veiszer Alinda, Pataky Enikő és Gulyás Ákos, de rajtuk kívül M. Kiss Csaba, a Célpont szerkesztője, D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztő, Pauwlik László, a HírTV Zrt. egyik vezérigazgató-helyettese és Bardóczy Tímea kereskedelmi igazgató is távozik. Riporterek, külpolitikai szakértők, operatőrök, vágók, segédszerkesztők és más munkatársak is távoznak, így jön össze a 40 főt érintő költségvágás.

Úgy tudjuk, várhatóan összevonják a Célpont és a Látótér című műsorok stábját.

Újabb távozók a HírTV-nél
40 főnél tart a lista. Vezérigazgató-helyettes és hírolvasó is távozik.
Mivel Simicska nem adja neki a Magyar Nemzetet, lehet, hogy indít egy új újságot
Milkovics Pál, a Csehországban már több tévécsatornával rendelkező és hamarosan magyar tévécsatornákat indító S&P Broadcasting tulajdonosa ingyenes magyarországi sajtótermék elindítását fontolgatja. Interjú.

Kiemelt kép: Péterfi Judit, a Riasztás és a Privátszféra eddigi műsorvezetője (balra) és Farkas Krisztina, a HírTV Riasztás leendő műsorvezetője. Fotó: Hírtv.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik