Steiner Kristóf vegán ételeket mutat, Vrábel Kriszta a 160 grammos szénhidrát diéta alapján állított össze menüsort, Szatmári (Főzelékes) Feri isteni húsételekkel virít, Sallay Fanni pedig desszertekkel virít a Meglepetés új mellékletében, a Mentes Konyhában.
A lap kifejezetten a cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny, esetleg vegán, paleo diéták híveinek készül. Hegedűs Noémi, a Meglepetés főszerkesztője így indokolta az új kiadványt:
Persze a legtöbben inkább megfőznék otthon a mindennapi ételt, csakhogy kevés a jó recept, pláne az olyan, amely működik, amelyet dietetikus ellenőrzött, és így biztonsággal ehetik azok is, akiknek egy rossz falat komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.
A hagyományos receptlapok már nem elégítik ki a speciális étrenddel élők igényeit, ezért is tölt be rést a Mentes Konyha.