Bujtor István-életműdíjat kapott Reviczky Gábor

Koltai Róbertet és Csobot Adélt is díjazták.

Bujtor István-életműdíjat vehetett át a néhai színész-rendezőről elnevezett filmfesztiválon vasárnap Keszthelyen Reviczky Gábor – írja az MTI.

Lutter Imre fesztiváligazgató a díjkiosztón elmondta: az idén először a Balaton-parti városban tartott Bujtor István Filmfesztiválra 117 hazai alkotást neveztek be, ebből 84 került a versenyprogramba, 64-et pedig a helyszínen is levetítettek. A négy nap alatt több mint 10 ezer látogatója volt a filmfesztiválnak és kísérőprogramjainak.

A zsűrielnök Ferenczi Gábor filmrendező mellett Stork Natasa színművész, Lutter Imre, Wiegmann Alfréd rendező és Kalász József rendező bírálta el a nevezett alkotásokat.

Az életműdíjat kapott Reviczky Gábor múlt tavasszal beszélt először arról, hogy a prosztatarák agresszív fajtája támadta meg a szervezetét. Kezdetben nem vállalta a kemoterápiát, miután viszont áttétek alakultak ki a szervezetében, meggondolta magát. A kezelés nagyon megviselte, decemberben azonban már arról beszélt, egy hang azt mondta neki, meggyógyult. Nemrég elkapott egy fertőzést, ami miatt kórházba szállították és polipokat is eltávolítottak a szervezetéből. Hogy jelenleg hogy érzi magát, arról itt beszélt a színész.