Nem altatják el Alain Delon kutyáját, hogy a színész kérésének megfelelően a karjaiban nyugodhasson

Bár ez volt Delon kifejezett kívánsága, a család már jelezte, hogy Loubo, a tízéves malinois családtag, nem altatják el.

Nagyon úgy fest, hogy nem teljesül Alain Delon utolsó kérése, hogy kutyájával a karjaiban nyugodhasson, az állatvédők felhördülése mellett a családja sem szeretné elaltatni az színész még élő kutyáját – írja a Guardian.

A vasárnap elhunyt Delon köztudottan rajongott a kutyákért, és már korábban is világossá tette, hogy ha egyszer eljön az ideje, szeretett állatai közvetlen közelében szeretne nyugodni. A színész utolsó rendelkezéseinek egyike az volt, hogy Loubo, a tízéves malinois életének humánus módon vessenek véget, testét pedig tegyék a színész karjai közé a koporsójában.

Ha előbb halnék meg, mint ő, az állatorvos elaltatja, aztán a karjaimba teszi. Inkább ez, mint a tudat, hogy a síromon pusztul el a szenvedéstől

– nyilatkozta a színész egy 2018-as interjúban.

A hírre, miszerint egy egészséges ebet elaltatnának, felháborodtak az állatvédők, és azt kérték a családtól, hogy adják át nekik a kutyát, amelynek majd új otthont keresnek. Delon lánya, Anouchka Delon azonban az állatvédelemmel foglalkozó The Brigitte Bardot Foundationön keresztül azt nyilatkozta, hogy a családnak nem áll szándékában elaltatni az állatot. „Loubo családtag, és megtartják, nem fogják elaltatni” – idézték a szintén színésznőként dolgozó Anouchkát.

A színészt saját birtokán, a franciaországi La Brûlerie településen helyezik nyugalomra. Korábban elmondta, hogy ugyanitt építtetett egy kápolnát, ahol nagyjából 35 elpusztult házi kedvence nyugszik.

A színészről képgalériával és tizenkét ikonikus szerepével is megemlékeztünk:

Kapcsolódó
Alain Delon pályája tizenkét filmben elbeszélve
A színész karrierjének legfontosabb szakasza egybeesett a francia film aranykorával, ő pedig több zsánerben játszva bizonyította, hogy a legnagyobbak egyike. Ez a tizenkét film volt a legfontosabb a pályáján.