Meghalt John Aprea, a Keresztapa színésze

Nyolcvanhárom éves volt.

Elhunyt a filmtörténet egyik legfontosabb darabja, a Keresztapa-trilógia középső részében Don Corleone egyik megbízható emberét, Salvatore Tessiót alakító John Apreaírja a Hollywood Reporter.

A hírt a színész menedzsere csak most jelentették be, Aprea azonban már augusztus 5-én, saját Los Angeles-i otthonában, természetes körülmények közt fejezte be az életét – olvasható a lap hírében.

A New Jersey-ben, olasz emigráns családban felnőtt színész pályáját Francis Ford Coppola alapozta meg: Aprea egy Los Angeles-i bárban vállalt munkáját akarta hátrahagyni, így Michael Corleone szerepét célozta meg. A rendező azt inkább Al Pacinónak adta, de nem feledkezett meg a tehetségesnek tartott férfiról, akinek a második filmben talált testhezálló szerepet: a fiatal Salvatore Tessio bőrébe bújhatott.

Nem ez volt persze az első filmes munkája, hiszen a San Franciscó-i zsaruban (Bullitt, 1968) bérgyilkost alakított, későbbi közel száz szerepét pedig többek közt olyan filmekben kapta, mint A stepfordi feleségek (1975), illetve A mandzsúriai jelölt (2004).