A bíróság kimondta: nem volt kegyeletsértő az egri színház igazgatója

Három évvel ezelőtti ügyben döntött végre a bíróság.

Három évvel ezelőtti ügyben döntött végre a bíróság: még 2021 októberében Eger akkori polgármestere, Mirkóczki Ádám a Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Blaskó Balázs leváltását kérte az EMMI-től, amiért az igazgató szerinte „minősíthetetlen, gyalázatos és aljas” kijelentéseket az egy évvel korábban covidban meghalt Kelemen Csaba színészre.

Blaskó ugyanis ellenezte, hogy Kelemen Csabáról nevezzék el a színház stúdiószínpadát, és Mirkóczki szerint a bizottsági ülésen azt mondta a 2020-ban koronavírusban elhunyt színészről, hogy ha életben maradt volna, akkor azonnal fegyelmi eljárást és bűnvádi eljárást kellett volna kezdeményeznie a rendőrségen, mert eltitkolta betegségét, ezzel veszélybe sodorva a társulat tagjainak életét, mi több, szerinte Fekete Péter államtitkárt is Kelemen fertőzte meg. 2021. november 2-án Kelemen Csabáné Lengyel Edina, a színész felesége pedig kegyeletsértés vádjával büntetőfeljelentést tett Blaskó Balázs ellen

Az ügy egészen mostanáig nem zárult le, de a tanú-meghallgatások és a beszerzett bizonyítékok alapján mind az Egri Járásbíróság 2023. április 14-én első fokon, mind az Egri Törvényszék Bírói Tanácsa 2024. június 12-én másodfokon, felmentette Blaskó Balázst a kegyeletsértés vádja alól, írja az Egri Hírek.