Újabb rejtélyes Banksy-alkotás tűnt fel Londonban

Ezúttal egy kecske az alkotás főszereplője.

A titokzatos brit művész újabb műalkotást leplezett le Instagram-oldalán: ezúttal egy keskeny oszlopon egyensúlyozó kecskét és néhány lezúduló szikladarabot festett fel egy délnyugat-londoni épületre. Banksy világszerte feltűnő alkotásait rendszerint az Instagramján osztja meg, kommentárt azonban ritkán fűz a posztokhoz, így általában rajongói kényszerülnek találgatni, mi lehet a letisztult ábrák mögöttes jelentéstartalma.

A kecskés műalkotásnak eredetileg egy valódi térfigyelő kamera is része volt, ezt azonban azóta visszahelyezték eredeti helyére.

Egyesek szerint a szakadék szélén álló kecske „a kihalás szélén álló” emberi fajt jelképezi, mások a kamera miatt úgy értelmezik az alkotást, mint ami a magánélet elvesztésére hívja fel a figyelmet. Akadnak olyanok is, akik szerint fontos részlet, hogy a térfigyelő kamera nem a kecskét, hanem csak a hegyomlást veszi; szerintük Banksy bizonyára a szenzációhajhász, ok-okozati viszonyokat figyelmen kívül hagyó sajtó kritikáját fogalmazta meg az alkotással.

Nem mindenki keres mély tartalmakat, az egyik kommentelő a BBC szerint azon mélázott, van-e egyáltalán értelme a műnek, és nem valószínűbb-e, hogy

Banksy egyszerűen úgy gondolta, hogy jól mutatna ott fent egy kecske.

A brit utcai művész legutóbb egy koncertes akcióval jelentkezett, május óta pedig a magyar közönség is megtekintheti alkotásait a Banksy-kiállításon.