Kultúra koronavírus

Springsteen, Santana és Patti Smith is fellép a járvány utáni óriáskoncerten

Johannes EISELE / AFP
Johannes EISELE / AFP

Patti Smith, Andrea Bocelli, LL Cool J, Elvis Costello, Wyclef Jean, Barry Manilow, Carlos Santana és Rob Thomas is fellép azon az óriáskoncerten, melyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldása alkalmából, az „újjászületés ünneplésére” rendeznek a New York-i Central Parkban augusztus 21-én. A fellépők névsorát kedden ismertette Bill de Blasio főpolgármester.

Korábban már közölték, hogy fellép a nagyszabású koncerten Bruce Springsteen, Jennifer Hudson és Paul Simon is, valamint az Earth, Wind & Fire, a Killers és a New York-i Filharmonikusok is ott lesznek. A műsort várhatóan mintegy 60 ezer néző követheti figyelemmel. A jegyek 80 százaléka ingyenes, a koncertet a CNN is közvetíti. Aki a helyszínen szeretné nézi az előadást, annak igazolnia kell, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást – közölte a főpolgármester az MTI híre szerint.

A showműsort megelőző héten élő koncerteket tartanak New York négy másik városrészében: Staten Islanden, Brooklynban, Queensben és Bronxban. Az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő metropolisz volt 2020 tavaszán az amerikai koronavírus-járvány fő gócpontja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik