Kultúra

Ónodi Eszter örül, ha kiolvas egy könyvet két hónap alatt, Keresztes Tamásból gamer lett – Influenszerek szövegeit adják elő a Katona színészei

Kalicz Máté / Katona József Színház / Compact TV
Kalicz Máté / Katona József Színház / Compact TV

A Monológ a Katona József Színház és a Compact TV közös produkciója, amelyben a színház társulatának tagjai az interneten fellelt humoros, elgondolkodtató és provokatív szövegeket mondanak el egy-egy színházi monológ formájában. A kilenc részből álló sorozat epizódjaiban a közösségi média ismert szereplőinek és névtelen megszólalóinak mondatai hangzanak el.

A szórakoztató online sorozatokat készítő Compact TV producerei a járvány alatt keresték meg a Katona József Színházat a Monológ kreatív koncepciójával. „Óriási mennyiségű eredeti szöveg és tartalom vesz minket körül, Facebook-posztok, kommentek, influenszervideók, sorolhatnám” – mesélt a projekt keletkezéséről Fränk Barbara vezető producer. – „Felmerült bennünk, hogy nagyon izgalmas lenne ezeket az eredeti környezetükből kiragadni, és csavarni rajtuk egyet. Megkerestük a színházat, akik nagyon nyitottak voltak. Közösen választottuk ki a szövegeket, onnantól kezdve pedig tulajdonképpen szabad kezet, óriási bizalmat, illetve rengeteg segítséget kaptunk tőlük.”

A készítők az eredeti szerzőktől engedélyt kértek a szövegeik felhasználására, majd a színészekkel közösen gondolkodva arra törekedtek, hogy a lehető legjobban lecsupaszítsák a szövegeket, lehámozzák róluk a szerzők személyiségét, a megjelenési felületét, és csak – komikus vagy drámai – monológként, feldolgozandó alapanyagként tekintsenek rájuk.

A Monológ médiapartnere a 24.hu. Most az első három videót mutatjuk meg, a további epizódok szombattól keddig kerülnek majd ki az oldalra.

Ónodi Eszter az első videóban arról beszél, mennyi ideje van olvasni egy hónapban, majd reklámozni kezd egy robotporszívót (innen):

Dankó István öt percben ad sminktippeket, köztük a szem alatti sötét karikák eltüntetésének garantáltan működőképes módjával (innen):

Keresztes Tamás egy gamerfórumról vett hozzászólást ad elő drámaian. „Egyszerűen nem jelenik meg a listában fegyver, amikor külön nézem, akkor meg igen. What the fuck??”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik