Kultúra

Szórakozzon a kanapéról: előadások, koncertek és aukciók online

Getty Images
Getty Images
A járványügyi szigorítások miatt nem lehet rendezvényeket tartani, a színházak bezártak, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden kulturális programról le kell mondanunk, sokan az online térbe költöztek. Jegyvásárlással a túlélésüket is segíti. Ajánlunk néhány programot a téli estékre.

Színház a nappaliból

Bár a járványügyi korlátozások miatt a színházak bezártak, de nem minden előadás marad el. Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka a Hogyan értsük félre a nőket? is a színpadról az online térbe költözik.

Csányi Sándor Produkció

 

December 25-én és január 1-én is elérhetővé válik az előadás, és

egy jegy áráért az egész család leülhet a tévé elé egy közös karácsonyi mozizásra.

A darab az együttélés nehézségeit járja körül, sok humorral, intimitással, mélységgel, és meglepetést is tartogat az élő produkcióhoz képest. Igazi filmélményre számíthatnak a nézők, ráadásul a közzététel ideje alatt akárhányszor megtekinthető, megállítható, visszatekerhető. Jegyek kaphatók a jegy.hu oldalán.

Budapesti séták: eltűnt bástyák és a régi városfalak nyomában

Budapest rengeteg titkot, meglepetést rejteget, még azoknak is, akik egy életet élnek le a magyar fővárosban. A távolságok nem nagyok, így egy szép téli időben tematikus séta keretében is feldezhetjük. Az ÉnBudapestem ill. a SétáljVelünk oldalon több tematikus sétát is lehet találni. Legutóbbi cikkünkben a régi Pest városhatárát ajánlottuk többet közt. Ez a Kecskeméti utca, Magyar utca, Károlyi-kert környékét jelenit, ahol találunk főúri házakat, megismerhetjük a régi bordélyok házait. Az akadálymentesített útvonalat másfél óra alatt bejárhatjuk, a tíz állomásos úton a Bálnától indulva egészen az Astoriáig megismerhetjük a belváros régi titkait.

Kapcsolódó

Ha mindig tudni akarta, milyen egy aukció

A különböző árverések, aukciók sem maradnak el, így ha eddig nem volt lehetősége részt venni, vagy csak mindig kíváncsi volt, milyen az, amikor a tehetősek licitálnak, most megnézheti. Többek közt a Virág Judit Galéria 65. Téli aukciója is online lesz nézhető  2020. december 19-én 19 órakor. Az aukció kiemelkedő tételei közé tartozik Tihanyi Lajos, Kádár Béla és Scheiber Hugó egy-egy remekműve, valamint Vaszary János és Aba-Novák Vilmos ragyogó alkotásai ill. a Zsolnay kerámiák. De a BÁV karácsonyi aukccója is az online térbe költözik decemebr 10-én 17 órakor, ahol mérnöki óracsodákra, ékszerekre és kortárs festémenyekre lehet licitálni.

Kapcsolódó
Vannak olyan karácsonyi ajándékok, amelyek idővel csak egyre értékesebbek lehetnek
Van jó megoldás azok számára is, akik pénzügyileg okos, mégis érzelmi üzenetet is közvetítő ajándékot szeretnének tenni a fa alá.

Mikulás napi termelői piac és Burger Show

Az Élesztőház udvarán, a Pancs Gasztroplaccon egy jó ideje szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok. Most december 6-án termelői finomságok mellett lesz burgerezés – elvitelre. A klasszikus piaci termékek mellett vegán készítmények is lehet majd kapni. A termelőkről bővebben az esemény Facebook-oldalán.

Barlang online

A Borbély Műhely az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével. Közel 20 éve, havi rendszerességgel lépnek fel a Dunaparti Művelődési Házban, a Barlangban. Ez ebben a hónapban sem marad el, csupán online lesz nézhető, hallható és élvezhető. Az 50 perces koncertjegy ára:1 000 Forint, amivel 2021.01.31-ig tekinthető meg az előadás. További részletek és programok a szentendreprogam.hu weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik