Kultúra

Hevesi Tamás: Jóban kell lennem önmagammal ahhoz, hogy másokat is szeretni tudjak

Hevesi Tamás a BEST magazinnak beszélt arról, mivel foglalkozik az éneklés mellett mostanában. Elmondta, hogy felelősséget érez több jótékony üggyel kapcsolatban is, de csak olyanok iránt, melyekkel szoros az érzelmi kötődése, ilyen például a cukorbetegség, a művészet vagy az állat-és természetvédelem.

Hevesi elmondta, hogy a rengeteg energiát, amivel ezekbe a dolgokba beleveti magát, családjából és néhány közeli barátjából meríti.

Fontos nekem, hogy pozitív beállítottságú emberek vegyenek körül, mert bár korábban én is hajlamos voltam búskomorságra, a jóban is a rosszat láttam, a világjárás – jelenleg százhat ország van mögöttem – megfordította a hozzáállásomat, teljesen átkódoltam magam. Hiszem, hogy a rossz emberekben is vannak jó gondolatok, és ha visszatesszük őket a helyes sínre, akkor még lehet rajtuk változtatni. De tény, hogy jóban kell lennem önmagammal, ahhoz, hogy másokat is szeretni tudjak.

Hevesi egyik legmeghatározóbb élményét Srí Lankán élte át. Itt megismerkedett egy férfivel, aki egy cunami következtében elveszítette a kislányát. A történet hatására az énekes is átértékelt néhány dolgot az életében.

Megerősítette a pozitív életfelfogásom. Egy csodának tekintem, hogy élhetek, hogy semmi bajom, hogy fedél van a fejem felett, és hogy iható víz folyik a csapból […] Emellett nagy hatással voltak rám a buddhisták, akik azt mondják, hogy „éld meg a pillanatot”. Erre törekszem, mert tudom, hogy nem mindig jön második lehetőség, és nem szabad elszalasztani semmit, amit most megtehetek.

Kép: BEST magazin

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik