Kultúra

Eldőlt, hogy bíróság elé állítják-e Kevin Spacey-t

A színész egyik szexuális zaklatási ügyében született döntés Los Angelesben.

A The Guardian számolt be róla, hogy döntés született a tavaly szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey egyik ügyében, amely szerint a színész még 1992-ben molesztált egy fiatal férfit.

A Los Angeles megyei ügyészség végül úgy határozott,

nem indítanak büntetőeljárást a színész ellen, miután ez az ügy mostanra elévült.

Spacey mellett két másik színész ügyében is döntés született: az ugyancsak többek által szexuális zaklatással vádolt Steven Seagalnak, illetve a tavaly egy nő által megvádolt egy 1993-as, míg Anthony Andersonnak sem kell bíróság elé állnia. Seagal után egy 1993-as zaklatási eset miatt vizsgálódtak, azonban ez ugyancsak elévült, míg Anderson ügyébe az őt megvádló nő végül nem tett vallomást.

Nemi erőszak ügyében indult nyomozás Steven Seagal ellen
A zaklatási ügyek után már két esetben szexuális erőszakkal is vádolják a színészt.

Mint ismert, a Harvey Weinstein körül tavaly októberben kirobbant szexuális zaklatási botránya nyomán elindult lavina néhány hét múlva több más hollywoodi színészt is elért, különösen Spacey-t, akit több színész, és a vele a Kártyaváron együtt dolgozó stábtag is molesztálással vádolt meg.

Az Oscar-díjas színészt azután rúgták ki a Netflixtől, hogy az új Star-Trek-sorozat szereplője, Anthony Rapp interjút adott a Buzzfeednek, és elmondta, hogy a színész 14 éves korában zaklatta. A streaming szolgáltató ezt követően kiírta a Kártyavár című sorozatból, Ridley Scott lecserélte Christopher Plummerre A világ összes pénzében, illetve a Gore Vidal amerikai íróról szóló Gore című életrajzi filmet sem mutatták be, amelyben Spacey lett volna a főszereplő.

Kevin Spacey-nek annyi, de a társainak sem lesz egyszerű visszatérni Hollywoodba
Mennyit vesztettek a zaklatási ügyekbe bukó színészek és filmesek? A többségük anyagilag túl fogja élni a botrányt, de a karrierjüket viszont elfelejthetik.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Daniel Zuchnik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik