Kultúra

Mégis bemutatnak egy Kevin Spacey-filmet

Kevin Spacey-t azután rúgták ki a Netflixtől, hogy az új Star-Trek-sorozat szereplője, Anthony Rapp interjút adott a Buzzfeednek, és elmondta, hogy a színész 14 éves korában zaklatta. A streaming szolgáltató kiírta a Kártyavár című sorozatból, sőt, a Gore Vidal amerikai íróról szóló Gore című életrajzi filmet sem mutatják be, amiben Spacey lett volna a főszereplő. Illetve Ridley Scott is lecserélte Christopher Plummerre az All the Money in the Worldben. Kevin Spacey mindenhol elvágta magát, egy produkcióját azonban mégis láthatja a közönség – írja a Wrap.

Hollywoodot térdre kényszerítette a zaklatási botrány, és a magyar színészvilág is kezd felébredni
Idővonalon szedtük össze a legfontosabb eseményeket, mivel lassan követhetetlen hogyan jutottunk el Harvey Weinsteintől és Marton Lászlótól Kevin Spacey-ig vagy éppen Kerényi Miklós Gáborig és Dustin Hoffmanig.

A Billionaire Boys Club című filmet Spacey-vel, Ansel Elgorttal, Taron Egertonnal és Emma Roberts főszereplésével júliusban adják ki digitális formában, aztán augusztusban vetítik az amerikai mozik. A készítők közleménye szerint nem tudhattak a színész zaklatásos ügyeiről két és fél évvel ezelőtt.

A szexuális zaklatás minden formáját elítéljük, és támogatjuk az áldozatokat. Ugyanakkor egy nehéz döntést hoztunk meg, hogy bemutatjuk a filmet. Hisszük, hogy meg kell adjuk a lehetőséget a többi szereplőnek, és annak a több száz embernek, akik a stábban dolgoztak, hogy lássák a kész produkciót, és az elérjen a közönséghez.

Becslések szerint Spacey 39 millió dolláros (~11 milliárd forint) kárt okozott a Netflixnek. Rapp vallomása után pedig többen is jelentkeztek, hogy őket szintén molesztálta a színész. Spacey első reakciója az volt a botrányra, hogy meleg, de a comingout nem állította le az áldozatok beszámolóit. Több fiatal mondta el a történetét, és az is kiderült, hogy Spacey megmérgezte a Kártyavár forgatásának légkörét.

Kiemelt kép: Christopher Polk/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik