Kultúra

Úgy kiradírozták Kevin Spacey-t az új Ridley Scott-filmből, mintha ott sem lett volna

Itt az első trailer a filmből, már kevinspacey-telenítve. Nyoma sem maradt.

Mint ismeretes, Ridley Scott kirakta A világ összes pénze (All The Money In The World) című filmjéből Kevin Spacey-t annak szexuális zaklatási botránya miatt. A filmet azonban nem dobták kukába, hanem vettek egy nagy levegőt, és az Oscar-díjas Christopher Plummerrel – aki korábban szintén részt vett a film castingján – újraforgatták a film összes vonatkozó jelenetét, amiből alighanem volt néhány, mivel Spacey az egyik főszereplője volt a filmnek.

Az már azonban szinte felfoghatatlan, hogy ilyen gyorsan tető alá is hozták a cserét, legalábbis ami a film trailerébe kerülő képsorokat illeti, ugyanis már meg is érkezett a film első trailere, már Plummerrel a milliárdos üzletember, J. Paul Getty szerepében. Húsz nappal a csere bejelentése után, és mindösszesen kilenc nappal az után, hogy elkezdték az újraforgatást. Nem aludhattak túl sokat Scotték az utóbbi hetekben. Viszont így nem bukják el a december 22-re tervezett észak-amerikai bemutatót.

Megcsináltam. Hétfő (november 20.) óta forgattunk, és azóta minden éjjel dolgoztunk a vágóval. Nem celluloiddal kell már dolgoznunk, minden digitális, és minden nap elküldtem a felvételeket a vágó Clire Simpsonnak, ő megvágta, én meg a forgatás után megnéztem.

– mondta el Scott az Entertainment Weeklynek. A rendező azt is elmondta, hogy a stúdió egy percig sem hitte, hogy képes lesz befejezni, mire ő közölte, hogy igenis könnyedén képes lesz leszállítani az anyagot. Ő ugyanis egy percig sem számolt azzal, hogy eltolja a bemutatót. Az is jól jött, hogy a szintén szereplő Michelle Williams és Mark Wahlberg is azonnal rendelkezésre tudott állni az újrafelvételekhez.

Amikor ez az ötlet adódott, egyből kezdtem jobban érezni magam. Ez persze nem enyhíti azoknak a szenvedését, akikre hatással volt Kevin Spacey jelenléte, de ez a mi kis próbálkozásunk, hogy jóvátegyünk valami rosszat. Ezzel üzenünk is a ragadozóknak – nem úszhatjátok meg többé. Valami történni fog.

A film egyébként azt a sztorit meséli el, amikor elrabolták a Getty-birodalom ifjú fiát, John Paul Getty III-t, és a srác anyja és a CIA próbálják rávenni a nagyapát, a legidősebb Gettyt, hogy adja oda a fiúért követelt váltságdíjat. Némi kavarodás lehet a fejekben a szerepek és nevek kapcsán: az elrabolt III. John Pault szintén egy Plummer alakítja, Charlie Plummer, ám őt csak névrokonság fűzi a filmbeli nagyapját alakító Christopher Plummerhez.

A magyarországi bemutató dátuma egyelőre ismeretlen, addig is, íme, a trailer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik