Kultúra

Kálmán Imre lánya szerint hazugsággal akar visszatérni az Operettszínházba Kerényi Miklós Gábor

KERO (Array)
KERO (Array)
A magyar operett atyjának lánya, Kálmán Yvonne szerint unfair módon pályázik az igazgatói posztra a színháztól korábban zaklatási botrányai miatt távozó rendező, és azt sem érti, hogy őt miért kellett belerángatnia az ügybe.

Kálmán Yvonne szerint Kerényi Miklós Gábor (KERO®) a szavait kihasználva, hazugsággal akar visszakerülni az Operettszínház vezető pozíciójába, írja a Blikk.

Nemrég mi is írtunk róla, hogy Kerényi  gondolt egy nagyot, és benyújtotta pályázatát az Operettszínház igazgatói tisztségére, amit a következő öt évre hirdetett meg az EMMI. A bejelentést tartalmazó Facebook-poszthoz Kerényi egy ajánlólevelet is csatolt, amiben Kálmán méltatja a rendezőt, és amelyet Kerényi a jelentkezéséhez csatolva küldött el.

Igen ám, csakhogy ez a levél öt éve, 2013-ban született meg, tehát Kálmán még azelőtt írta, hogy KERO®-t többen (igaz, név nélkül) zaklatással vádolták.Többek között vállfával való elfenekelés, és a „mogyorózás” gyakorlata is szerepelt a vádak között, amiket a rendező később tagadott (kivéve egy 24 évvel ezelőtti fenekelést, amit viszont elmondása szerint pedagógiai céllal hajtott végre).

KERO (Array)
Kerényi Miklós Gábor az Operettszínház igazgatója akar lenni
Április végén hagyta el művészeti vezetői posztját a rendező, aki most úgy gondolja, hogy igazgató azért még lehet belőle.

Kálmán először egy Facebook-kommentben fejezte ki, hogy habár ő írta a levelet, ezek után már kicsit mást gondol a rendezőről, és nem járul hozzá, hogy KERO® az ő, illetve apja hírnevét használja ki pályázatához. Később ezt nyilatkozta:

KERO hazudik, úgy tesz, mintha most is támogatnám, pedig egy éve nem is beszéltünk. Előtte is csak vitatkoztunk, mert hiába kértem, hogy változtasson apám darabjainak rendezésén, nem tette. A Csárdáskirálynőt is úgy rendezte meg, hogy az a harcról, a háborúról szól, mert ő maga is mindig háborúzott mindenkivel. Örülök is, hogy a mostani igazgató, Lőrinczy György levette a műsorról, bár nagy veszteség. Remélem, újrarendezik majd, így visszakerül.

Kerényi a Facebookon reagált a panaszokra, ahol kifejezte, hogy ő semmi olyat nem tett, ami miatt Kálmánnak vissza lehetne vonnia öt évvel ezelőtti támogatását. Szerinte többek között ez azért sem lehetséges, mert ő még szobrot is állított a nő apjának, a Csárdáskirálynőt is szerző Kálmán Imrének.

Egy percig sem tagadom, hogy ez öt éve született…Azért van itt, hogy jelezze, mit gondolt akkor Kálmán Yvonne, mit tettem 14 éven át Kálmán Imre tiszteletének fokozása érdekében… Például szobrot állítottam neki… Ezt ma nem lehet eltagadni, azért, mert más a főigazgató…

Azt, hogy ki nyeri a pályázatot az Operettszínház vezetésére, október 22-ig teszik közzé, szóval még bőven van mit izgulnunk ezen a történeten. Kerényin kívül pályázik még az általa Facebookon is sokat emlegetett Lőrinczy György jelenlegi főigazgató, továbbá Szente Vajk rendező és Kiss B. Attila operaénekes.

Kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik