Kultúra

Nyílt levélben kérik A galaxis őrzői a kirúgott rendező visszavételét

Nyílt levében állt ki A galaxis őrzői szereplőgárdája a Disney által nemrég kirúgott sztárrendező, James Gunn mellett. A filmes több éves, pedofíliával és nemi erőszakkal viccelődő tweetjei miatt vesztette el állását, amit szélsőjobbos trollok hoztak nyilvánosságra. Gunn mellett eddig is kiállt több kollégája és rajongója, és most a nagy sikerű szuperhősfilm főszereplői, többek között Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Sean Gunn, Dave Bautista és Bradley Cooper közös nyilatkozatukban kérik a stúdiót, hogy vegye vissza a rendezőt.

A Saldana által megosztott elvélben a színészek elmondják, hogy a rendező

azzal, hogy szerepeltet minket egy történetben, ami arról szól, hogy egy csapatnyi hibás, kallódó ember megváltást talál, a mi életünket is megváltoztatta. Hisszük, hogy a megváltás és a jóvá tevés eszméje soha nem volt annyira időszerű, mint most.

Habár nem állnak ki Gunn korábbi tweetjei mellett (amik miatt a rendező egyébként már évek óta elnézést kért), megjegyzik, hogy kevés méltányosság volt a közvélemény ítéletében, és hogy amellett, hogy fontos az, hogy miként nyilatkozunk, nem szabad asszisztálnunk karaktergyilkosságokhoz és online lincselésekhez.

A szereplőgárda így reménnyel telve várja, hogy újra a rendezővel dolgozhassanak.


Kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik