Kultúra

A Star Wars rendezője törölt 20 ezer tweetet – nem akar James Gunn sorsára jutni

Egyik napról a másikra letörölte az internetről több mint 20 ezer tweetjét Rian Johnson, Az utolsó jedik rendezője. A filmes azután lépte meg ezt, hogy kollégáját, A galaxis őrzői-filmeket jegyző James Gunnt kirúgta a Disney, miután felszínre kerültek annak több éves, pedofíliával és nemi erőszakkal viccelődő tweetjei.

Joggal félhet Johnson, mivel a napokban már több olyan eset történt, amikor különböző hírességeket többéves megszólásaik kevertek bajba: míg az ausztrál bennszülött nőkkel viccelődő Trevor Noah és a babamolesztálós rajzfilmet készítő Dan Harmon viszonylag könnyebben megúszták a dolgot, a Disney-ről sejthető, hogy Johnsont is kérdés nélkül rúgta volna ki, ha felszínre került volna annak bármilyen, a stúdió számára nem elég píszí kommentje.

Egyelőre azonban talán túl korai lenne megnyugodni: az internet híresen nem az a hely, ahol bármit el lehet rejteni, vagy véglegesen törölni, és a Gunnt, valamint Harmont is bemártó alt-right trollok között bőven akadnak olyan tapasztaltabb hackerek, akik akár törölt tweeteket is felszínre tudnak hozni, ha úgy látják, hogy kárt okozhatnak az internetes jobb és a szexista Star Wars-fanok által különösen gyűlölt rendezőnek.

Elsütöttél pár rossz poént, és annyi a karrierednek?
James Gunn olyannal viccelődött, amivel nem kellett volna, most megfizet érte.

Kép: Ian Gavan/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik