A következő élő közvetítés része Már több mint 23 ezer palesztin vesztette életét

Palesztin férfi holttestén hajtott át többször az izraeli erők járműve, meg is állt rajta

Miután lelőtték, többször áthajtottak egy palesztin férfi holttestén az izraeli biztonsági erők járművei egy rajtaütés során az Izrael által nemzetközi jogot sértő módon évtizedek óta megszállt Ciszjordániában. A Reuters hírügynökség ezt utcai biztonsági kamerák több szögből készült felvételeire hivatkozva jelentette.

Izrael egyelőre nem kommentálta a kiszivárgott kamerafelvételeket.

A mozgóképes anyagok azután kerültek elő, hogy hétfőn az izraeli határőrség közölte: kommandósai rajtaütést hajtottak végre Tulkarmban egy körözött fegyveres letartóztatása érdekében, és egy összecsapásban megöltek három palesztin fegyverest.

A hétfői incidensről készült felvételeken az látható, hogy az izraeli fegyveresek éjszaka megközelítenek egy házat, és tüzet nyitnak egy csapat fiatal férfira, akik közül legalább egynek fegyvere van. A fiatal palesztin férfiak a házból rohantak ki az utcára, amikor rájuk lőttek.

Közülük ketten, akiket az utcán találtak el, már mozdulatlanul feküdtek, amikor egy másik szögből készült felvétel szerint a harmadik férfit is lelőtték.

A felvételeken látható, ahogy az izraeli biztonsági erők járműve ezután a földön fekvő két holttesthez közeledik, és áthajt az egyikükön, egy ponton pedig meg is áll a férfi lábán. Később az egyik holttestet az út szélére tolják, miközben egy másik jármű tolat a másik holttestre, majd még kétszer átmanőverezik rajta.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik