Nagyvilág

Egy lengyel pap orgiáján lesérült az egyik résztvevő, de a házigazda nem engedte be a mentőket

Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / AFP
Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / AFP

Nyilvános püspöki elnézéskérés lett a vége Lengyelországban egy Katowice melletti település paplakjában rendezett szexpartinak.

A lengyel sajtó nyomán a 444.hu számolt be arról, hogy Dąbrowa Górnicza városában a parókián rendezett szexpartit a katolikus egyház papja. Az összejövetel viszont annyira vad irányt vett, hogy a meghívott férfi prostituált egyszer csak elájult.

Az igazi botrány azonban amiatt keletkezett, hogy a pap, Tomasz Z. félve a következményektől, elállta a mentők útját, akik egészen addig nem tudtak bemenni a lakásba, amíg a rendőrök erőszakkal meg nem nyitották az utat.

A hatóságok eljárást indítottak az ügyben, mert a törvény bűncselekménynek tekinti, ha valaki nem nyújt segítséget egy egészségügyi vészhelyzetben lévő személynek. Akár háromévnyi szabadságvesztés is kiszabható ilyen esetben.

Elnézést kérek mindazoktól, akiket érintett és elszomorított, vagy akár megbotránkoztatott a helyzet. Imádkozzunk a botrányos cselekedetet elkövető testvérünk megtéréséért

– írta levelében , Sosnowiec egyházmegye lengyel püspöke, a „Dąbrowa Górnicza-i fájdalmas eseményre” reagálva.

A katolikus kúria megerősítette, hogy hatósági beavatkozás történt a területén. Pár nappal később pedig bejelentette, hogy Tomasz Z. papot az ügy tisztázásáig minden feladata alól felmentették. A Niedziela című katolikus magazin is kiadott egy közleményt, miszerint felfüggesztik az együttműködést Tomasz Z.-vel, aki korábban egyházmegyei főszerkesztőjük volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik