A következő élő közvetítés része Putyint becsaphatta a hadvezetés, ezer felett a civil halottak száma

Elítélte az ukrajnai háborút az operaházakból kizárt orosz szoprán

Még március elején írtunk róla, hogy Anna Nyetrebko, a világhírű orosz opera-énekesnő nem határolódott el az orosz offenzívától, ezért sorra mondták le fellépéseit a világ híres operaházai Berlintől New Yorkig. A Papageno most azt írja a szoprán Facebook-oldalán megjelent közleményre hivatkozva, hogy Nyetrebko elhatárolódott a háborútól:

Határozottan elítélem az Ukrajnában zajló háborút, a gondolataim az áldozatokkal és a családjaikkal vannak. A helyzetem tiszta. Nem vagyok egy politikai párt tagja sem vagy szövetségese bármely oroszországi vezetőnek. Elismerem és sajnálom, hogy néhány múltbeli tettemet vagy nyilatkozatomat félremagyarázták.

Nyetrebko hozzátette, Vlagyimir Putyinnal csak párszor találkozott, sose kapott pénzt az orosz államtól, csak pár kitüntetést művészetéért, no meg fellépett a szocsi téli olimpián. Amúgy is Ausztriában él és adózik, de szereti orosz hazáját, és a békét, egyetértést képviseli. „A bejelentett szünet után, május végétől folytatni fogom a fellépéseimet, eleinte Európában” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Sem a New York-i, sem a Berlini operaházban nem léphet fel a Putyin-támogató Anna Netrebko
A milanói Scala és a zürichi operaház már korábban elhatárolódott attól, hogy Netrebkóval együtt dolgozzon.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik