A következő élő közvetítés része Gyakorlatilag elvágták Oroszországot a világtól, Blinken szerint totális háborút hozna Európába, ha repüléstilalmi övetezet vezetnének be

MÚOSZ: Stop az orosz agressziónak!

AFP
AFP

Ezzel a címmel adta ki pénteken angolul és magyarul állásfoglalását a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ). A szervezet

  • tiltakozik az Ukrajnát ért orosz agresszió ellen,
  • a háború azonnali befejezését követeli,
  • kifejezi szolidaritását az áldozatokkal,
  • felszólítja a harcolókat, ne támadjanak újságírókra!

A MÚOSZ a sok áldozat mellett gyászol két dán újságírót is. Ők feruár 26-án haltak meg a kelet-ukrajnai Okhtyrka városában, amikor találat érte őket. Nem tettek mást, a hivatásukat gyakorolták, tájékoztattak a helyszínről, hogy megtudja a világ, mi történik.

Emlékeztettek, ukrán becslés szerint a világ minden tájáról mintegy 1000 újságíró tartózkodik a háborús övezetben. Köztük nagyon sok magyar. A MÚOSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy újságírók, hírközlési hálózatok válnak az oroszok célpontjaivá. Civilek, haditudósítók halálát nem lehet cinikusan a szörnyű háború járulékos káraként kezelni.

Stop az orosz agressziónak! A támadók azonnal szüntessék be a háborút, térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz – írta a szervezet, felajánlva segítségét az ukrán újságíróknak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik