Nagyvilág

Arra használták milliárdos lottónyereményüket, hogy gyerekmolesztáló fiukat kihozzák a börtönből

A 47 éves amerikai férfi több szexuális bűncselekményt is elkövetett. Úgy látszik anyja ezt megbocsájthatónak tartja.

Több mint 15 millió dollárt (4,2 milliárd forint)  nyert egy házaspár a texasi állami lottón, és a hatalmas nyereményt rögtön arra használták, hogy kivásárolják a börtönből 47 éves fiukat, egy ismert gyerekmolesztálót – jelentette a helyi sajtó.

Jason Wayne Carlile előzetes letartóztatásban ült a Wichita megyei fogdában, decemberi tárgyalására várva. A férfi ellen 14 év alatti gyerek ellen elkövetett súlyos szexuális támadással vádolják a helyi hatóságok.

Agyonverték a börtönben a gyerekmolesztálás miatt elítélt pedofilt
Még egy hete sem volt a kaliforniai börtönben, amikor egy rabtársa rátámadt.

Carlile-t tavaly decemberben tartóztatták le. Anyja a lottónyeremény után gyorsan le is tette érte a százezer dolláros óvadékot. A lottószelvény hivatalosan férje, Carlile mostohaapja birtokában van.

Nem ez az első eset, hogy Carlile gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt kerül bíróság elé. 2007-ben három év börtönre ítélték, miután megpróbált 3000 dollárért megvásárolt egy 15 éves lányt a gyerek édesanyjától. És 1994-ben is elítélték már, gyerek előtt elkövetett erkölcstelen meztelenkedésért, és akkor gyerekpornográfiával kapcsolatos vádat is emeltek ellene, de a vádalku részeként végül ez utóbbirt nem ítélték el.

Miután szülei letették érte az óvadékot, hogy szabadlábon védekezhessen az ellene felhozott vádak ellen, a bíróság egy szerdai meghallgatáson szigorította az óvadék elleni szabadlábrahelyezés feltételeit. Az ügyészek ezt azért kérték, mert most már milliókhoz fé hozzá, és így nagyobb a veszélye a szökésnek.

A férfi korábban Mexikóba szökött az ellene felhozott vádak ellen, és az amerikai hatóságok csak akkor tudták elkapni, és visszaszállítani az Egyesült Államokba, hogy egy baleset miatt kórházba került.

Most Carlile-nak nyomkövetőt kell viselnie, útlevelét le kellett adnia, és kötelezték, hogy a szülei házában éljen. Emellett nem mehet ki az utcára este 7 és reggel 10 óra között, és minden pénteken személyesen meg kell jelennie az ügyvédjénél, hogy lássa, nem szökött meg.

A kiemelt képen Jason Wayne Carlile. Fotó: Wichita County Sheriff’s Office

Ajánlott videó

Olvasói sztorik