Nagyvilág

Elképesztő indokkal úszta meg a börtönt egy pedofil

Másodszor állt pedofil bűncselekmények miatt bíróság elé a 38 éves Barry Shaw. A férfit, akit 2012-ben két év börtönre ítéltek, miután a brit kriminalisztika történetének legnagyobb és legdurvább gyerekpornó-gyűjteményét találták meg a számítógépén, ezúttal megkímélte a bíróság – írja a Mirror.

Shaw hat évvel ezelőtt az északír fővárosban, Belfastban élt. Miután egy online fórumon arról fantáziált, hogy elrabolja a  Madeleine McCannt, a 2007. márciusában, rejtélyes körülmények között, nyomtalanul eltűnt, négyéves kislányt, nyomozás indult ellene. A rendőrök hatalmas és nagyon durva gyermekpornó-gyűjteményt találtak a számítógépén. A bíróság két év börtönre ítélte a férfit, amit ő le is ült.

Tíz éve tűnt el Madeleine McCann: hat elmélet arról, mi lett vele
Baleset és emberrablás is történhetett, egy alkalommal a szülőket is meggyanúsították. Talán sosem derül ki, hová tűnt ikertestvérei mellől a hároméves kislány 2007-ben.

A már Southamptonban élő, köztisztviselőként dolgozó, saját bevallása szerint is pornófüggő férfi most egyetlen kép miatt állt bíróság előtt. Egy nyomozás során kiderült, hogy Shaw letöltött az internetről, majd a számítógépe lomtárába helyezett egy fotót, amin egy kiskorú lány fehérneműben és harisnyakötőben látható. A férfi beismerő vallomást tett.

Shaw ügyvédje azért kérte a bírótól, hogy kímélje meg ügyfelét a börtöntől, mert ha a férfi ismét letöltendőt kap, kirúgják az egyik legjobb brit egyetemről, illetve a kollégiumi lakhelyét is elveszíti. A bíró helyt adott a kérésnek, és 24 havi közösségi munkára ítélte a férfit, illetve arra kötelezte, hogy részt vegyen egy rehabilitációs programban.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik