Nagyvilág

Nem szavazták meg a pénzmosás elleni uniós határozatot a fideszes képviselők

„A Fidesz EP-képviselői tartózkodtak (egyedül Hölvényi György nyomott igent, Szájer pedig – ahogy a rázós ügyekben nagy bátran szokta – egyszerűen nem nyomott gombot) annál az EP-határozatnál, amely az EU pénzügyi érdekeinek védelméről, a csalás révén harmadik országokba került pénzek és vagyonok visszaszerzéséről szólt. Leegyszerűsítve, ez a jelentés azt szorgalmazta, hogy hatékonyabb legyen a fellépés a terrorizmust is támogató pénzmosással, az Unió területét is érintő sötét pénzmozgásokkal szemben” – írja Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője Facebook-oldalán.

Az Európai Ügyészség ehhez sok segítséget tudna nyújtani, a Fidesz-KDNP kormány azonban nem kíván csatlakozni az Európai Ügyészséghez, és a jelentés pozitív színben tünteti fel az intézményt, szóval aligha véletlen, hogy a szóban forgó uniós határozatot nem szavazták meg, gyanítja Ujhelyi.

Aki folytatja:

De nem ez az egyetlen parlamenti dokumentum, amely zavarba hozta a fideszes képviselőket a napokban. Döntött a Ház egy olyan kompromisszumos dokumentumról is, amelyet több frakció (például a jobboldali Néppárt, a szociáldemokraták, a liberálisok vagy a zöldek) közösen jegyzett. Ez a határozat az újfasiszta erőszak fokozódásáról és annak elítéléséről szólt. A dokumentumban szerepelt a korábbi, politikusok, európai parlamenti képviselők és munkatársaik elleni támadások, a szélsőjobboldali propaganda, a közösségi és más médiában egyre erősödő neonáci megnyilatkozások elítélése és az ezekkel szembeni minél hatékonyabb fellépés szorgalmazása. A jelentős többséggel végül elfogadott dokumentumot a Fidesz jelenlévő képviselői közül többen is megszavazták, Bocskor Andrea és Deli Andor azonban a jegyzőkönyv tanúsága szerint ellene voksoltak. Néhány szélsőséges, EU-ellenes politikussal együtt.

Ideje az Igaz Beszédnek!Ideje, hogy ismét rámutassak arra: a Fidesz milyen álságos és önleleplező módon viselkedik az…

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2018. október 26., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik