Nagyvilág

52 év után megoldódhat Ausztrália legrejtélyesebb ügye

Több mint 50 éve eltűnt gyerekek ügyében indít új szálon vizsgálatot az ausztrál rendőrség, írja a BBC.

A Beaumont testvérek eltűnése máig az egyik legnagyobb megoldatlan rejtély az ország történetében. A négyéves Grant, a hétéves Arnna és a kilencéves Jane 1966. január 26-án a déli partvidéken található Glenelg előváros strandján tartózkodott, amikor utoljára látták őket.

A hatóságok most ásatást végeznek majd a közeli Adelaide egyik külvárosi gyártelepén, nem messze a partszakasztól, ahol a gyerekeknek nyoma veszett.

Bár a nyomozók már korábban is átfésülték a terepet, most új információk birtokába jutottak a Channel Seven televízióadó jóvoltából. A csatorna által közölt geofizikai vizsgálatoknak és a tanúktól származó friss vallomásoknak köszönhetően a rendőrség arra jutott, hogy a gyár másik oldalát is felássák.

A gyerekek eltűnése idején az üzemnek egy üzletember volt a tulajdonosa, akit többször ki is hallgattak, de sosem nevezték meg gyanúsítottként. A férfi 2004-ben meghalt.

Az ausztrál kormány egymillió ausztrál dollárt, átszámítva 200 millió forintot ajánlott fel az ügyben a nyomravezetőnek.

Kiemelt kép: Europress/AFP/hemis.fr/Bibikow Walter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik