Nagyvilág

Donald Trump lukra futott a CNN ostorozásával

Az elnök szerint sokkal többen nézték a republikánusok hírcsatornáján a beiktatását. Pedig nem.

Donald Trump még elnökként is szakít időt arra, hogy Twitter-oldalán agresszív kismalacként ostorozza az őt kritizálókat, de keddi kirohanásával is sikerült lukra futnia. Bejegyzésében ugyanis gratulált a republikánusokhoz húzó Fox News tévécsatornának, amely szerinte a beiktatás napján első helyen állt a nézettséget tekintve. Hozzátette: „sokszor többen nézték, mint az ÁLHÍREKET SUGÁRZÓ CNN-t – a közönség okos!”

Trump kirohanását a CNN sem hagyta szó nélkül, a Twitteren válaszoltak az elnöknek. Azt írták:

A Nielsen összesített adatai szerint 34 millióan követték a CNN tudósítását a beiktatás napjáról, és 34 millióan nézték a Fox News-t. Emellett 16,9 millióan indították el az élő közvetítést a CNN digitális platformjain. Ezek a tények.

Hogy Trump elnöksége alatt mennyire számítanak a tények, az már hétvégén kiderült, amikor a Fehér Ház sajtótitkára, Sean Spicer azt találta nyilatkozni, hogy a valaha volt legnagyobb tömeg volt Trump beiktatásán, és pont. Ez így konkrétan nem igaz, de az elnök főtanácsadója, Kellyanne Conway erre csak annyit mondott: Spicer nem hazudott, csak „alternatív tényeket” közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik