Nagyvilág

Saját lánya túrta ki a pártjából Le Pent

Jean-Marie Le Pen (Array)
Jean-Marie Le Pen (Array)

Felfüggesztették a veterán szélsőjobbos politikus tagságát.

Hétfő délután felfüggesztették az alapító, Jean-Marie Le Pen tagságát a francia Nemzeti Front pártban – írja a Guardian. Tiszteletbeli elnöki pozíciójától is megfoszthatják.

Az idősebb Le Pent egy meghallgatásra várták, de még annak kezdete előtt elviharzott a párt székházából, azt mondta: politikai családja elárulta és méltóságán alulinak érzi, hogy olyan ügyben számoltassák el, amiben szerinte tökéletesen ártatlan. A politikusra saját lánya, a párt jelenlegi elnöke lett dühös: Jean-Marie Le Pen ugyanis rasszista és antiszemita kijelentéseket tett, míg lánya, Marine igyekszik mérsékeltebb színben feltüntetni a Nemzeti Frontot.

Marine Le Pen azt mondta: apja nem beszélhet a párt nevében. Az idősebb Le Pen újságíróknak azt mondta: politikusként ő a saját nevében beszél, a párt nevében azóta nem szólalt meg, mióta lánya az elnök.

Louis Aliot, a Nemzeti Front alelnöke kijelentette: a párt tagjaként Jean-Marie Le Pennek is tiszteletben kellene tartani a szabályokat, ha ezt nem teszi, azzal saját magát zárja ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik