Élő Közélet

Magyar Péter újabb tüntetést jelentett be anyák napjára

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
  • Magyar Péter március 26-i demonstrációján – amelyet megelőzően nyilvánosságra hozta a Varga Judittal készített hangfelvételét –hívta újra az utcára az embereket április 6-ra.
  • A Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért névre keresztelt tüntetés délután kettőkor indult el a Deák Ferenc térről, ahonnan a Kossuth térre vonult a tömeg, itt felszólalt többek között Nagy Ervin színész, Tarr Zoltán református lelkész és Nagy János szigetszentmiklósi polgármester is.
  • Magyar Péter beszédében azt mondta, több százezren voltak jelen a demonstráción, illetve felszólította a kormányt, hogy adja vissza a népnek a változás lehetőségét.
  • Magyar szerint az atombomba maga a magyar nép, ő csak egy szikra. Felvetette, hogy a pénzt, amit most Rogán Antal minisztériuma a „hazaszerető magyarok megfélemlítésére költ”, azt adják oda a bicskei áldozatoknak.
  • A következő tüntetést anyák napjára, azaz május első vasárnapjára hirdették meg.

Vége a tüntetésnek

A rendezvénynek vége, úgyhogy a közvetítésünknek is, köszönjük, hogy minket olvastak!

Szajki Bálint / 24.hu

Kipukkadt a lufi

Mármint Nagy Ervin konkrétan kidurrantott egy lufit, amitől a tömeg hátul álló része azt hitte, merénylet történt. Végezetül piros, fehér, zöld füstöt eregettek, Magyar Péter pedig lement fotózkodni a tüntetők közé.

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Újabb tüntetést jelentettek be anyák napjára.

A tüntetés véget ért, mindenkit megkértek, hogy menjen békével.

Ite, missa est.

Két hónap alatt bejárná Magyarországot Magyar

Ha június 9-én kiderül, hogy nem csak lecsapoltuk a húsz éve fennálló politikai mocsár egy részét, hanem közelebb kerülünk az uralkodó párthoz, akkor újabb százezrek vagy milliók fogják elhinni, hogy van remény a valódi változásra – mondta Magyar, ám ehhez fontos, hogy a külföldre költözött magyarok is átérezzék az EP-választás tétjét, és itthon adják le a szavazatukat.

Mindenkit arra kért, hogy minél több ismerőssel és ismeretlennel beszéljen, a következő alkalomra pedig mindenki hozzon magára még két embert. Magyar azt ígérte, hogy a jövő héttől a csapatával két hónap alatt bejárja egész Magyarországot, és közösen mindent megtesznek, hogy június 9-re mindenki elhiggye, hogy van remény a valódi változásra, „egy új Magyarországra”.

Ma itt elindult a változás, amit már nem lehet megállítani, állította, hozzátéve, hogy nincs hová hátrálni. Arra kérte a téren állókat, hogy fogják meg egymás kezét,

legyen ez a mi szerződésünk, hogy együtt végigmegyünk a számunkra kijelölt úton és visszavesszük a szülőföldünket.

Magyar: Kössünk Rogán Antallal egy alkut

Ha hatalmat akartam volna és pénzt, akkor sokkal könnyebb dolgom lett volna ott maradni, ahol a végtelen hatalom és végtelen pénz van

– közölte Magyar, aki szerint az ország nagy része felismerte, hogy a propaganda egyre alpáribb.

Nem tőlem félnek, hanem tőletek

– szögezte le.

Kössünk Rogán Antallal egy alkut – vetette fel Magyar, majd azzal az ötlettel állt elő, hogy amennyi pénzt most Rogán Antal minisztériuma „a hazaszerető magyarok” megfélemlítésére költ, annyit adjanak a bicskei áldozatoknak. Ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik, tette hozzá.

Többen rosszul lettek a tömegben

Egy idősebb nőt kivezettek a rendőrök, miután rosszul lett, egy másik pedig elájult Magyar Péter beszéde alatt. A rendőrök segítettek neki. Nagyon meleg van a Kossuth téren, a tömeg is nagy, szél is alig van. Az esemény pedig kifejezetten hosszú, többen el is indultak haza.

„Ott kezdjük, ahol a legnehezebb"

Magyar szeretne a társadalom alsó húsz százalékára fókuszálni, ott kezdené, „ahol a legnehezebb”.

A Magyarország, amit látni akarunk, európai, naprakész emberek szabad országa, ezért már az oktatási rendszert úgy kell kialakítani, hogy minden gyermek egyformán hozzáférést kapjon a minőségi neveléshez, tudáshoz, ami a boldogulás, az emberi sikeresség, az emberi kiteljesedés alapja.

Mert a gyermekeink sikere a társadalom sikere, tette hozzá. De hogyan kell egyenlő esélyt adni?, vetette fel. A roma embereknek például befogadó környezetre van szüksége, tette hozzá, ehhez adnának oktatást és megélhetést biztosító munkát.

Arra kérte a tömeget, hogy ne féljenek kiállni magukért és az elesettekért.

„A magyar gyerekek nincsenek biztonságban, kivéve a hatalmi elit csemetéi"

Húsz éve már, hogy megállították Magyarország óráját – közölte Magyar, majd hozzátette: új időszámítás indítására van szükség. Ezt követően áttért a gyerekekre, majd és arról beszélt, hogy kivéreztette a kormány a védőnői hálózatot, sok gyermek már akkor hátrányba kerül, amikor még meg sem született, ezért a magyar gyerekek nincsenek biztonságban, kivéve „a hatalmi elit csemetéi”.

Aki egy zsákfaluban született, jó eséllyel ott is fog meghalni, mert annyi esélye sincs az oktatás révén kitörni onnan, mint ötven éve lett volna.

Mit fogunk tenni?, kérdezte, először is valódi szakmai egyeztetést és széles körű társadalmi párbeszédet fognak kezdeményezni, amelyet kötelezettségválallás zár, pedig a kötelezettség nem teljesül, lemond a politikai felelős, így például az oktatási miniszter is.

Az első napon feloszlatná a Klebelsberg Központot Magyar, az adminisztratív terheket radikálisan csökkentené, hogy ehelyett azt tegyék a tanárok, amiért ezt a pályát választották, taníthassanak a nemzetközi színvonalú tankönyvekből – „mert lesznek ilyen tankönyvek, ezt megígérhetem”.

Magyar: Én csak egy szikra vagyok

Én csak egy szikra vagyok, ami elindíthatja a motort – hangsúlyozta Magyar, aki szerint nem lesz elég a fotelben ülés és a kommentelés, „fel kell szabadítani Magyarországot”.

A mi ajánlatunk a magyaroknak a modern, európai, teljesítményalapú társadalom.

Szajki Bálint / 24.hu

Gyurcsány Ferenc a pillére és a biztosítéka a NER-nek, vélekedett Magyar, majd azt mondta, ami húsz éve változatlan, az Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa, és Magyarország azért nem jut semmire, mert a magyart a magyar ellenségévé tették.

Magyar: Nem leszünk alattvalók

Mi, magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban, nem leszünk az új földesurak jobbágyai és kiszolgálói

– fogalmazott Magyar. Amikor a magyar összefog a magyarral, mondta, akkor nincs lehetetlen, „akkor lehet belőlünk egy sikeres, modern ország, amely saját kezébe veszi a sorsát”.

Első lépésként létre kell hozni szerinte azt a közösséget, amelyhez csatlakozhat bárki, „a Talpra Magyarok Közössége az a hely, amely összefogja majd az erőfeszítéseket”. „A mai naptól a mi irányításunk alatt áll a Legyél a változás! Egyesület”, közölte.

Amikor eljön az ideje, be fogom jelenteni azt a pártot is, aminek a segítségével elfogunk indulni a júniusi EP-választáson

– jelentette be Magyar. Várja a jelentkezéseket az EP-listára, szeretné, hogy az emberek döntése legyen, hogy ki az, aki a legmegfelelőbb arra, hogy a magyarokért dolgozzon Brüsszelben és Strasbourgban, a pályázási feltételek hétfőtől lesznek elérhetők.

Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép

– közölte arra a felvetésre, amit sokan kérdeznek tőle: lesz-e még atombomba.

„Az elmúlt 30 év legnagyobb politikai, jogi és erkölcsi válságába kormányozták a hazánkat"

Magyar ezt követően feltette azokat a kérdéseket, amelyeket korábban Facebook-oldalán is többször megosztott már:

  • Igaz-e, hogy a Végrehajtói Kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt?
  • Igaz-e, amit az akkori igazságügyi miniszter állított, hogy Völner Pál miniszterhelyettest már félévvel a gyanúsítások előtt figyelmeztették arra, hogy titkos megfigyelések zajlanak?
  • Igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati iratokból a rájuk nézve terhelő részeket?
  • Hogyan várható el, hogy az ügyészség objektívan kivizsgáljon olyan bűncselekményeket, amelyekben a nyomozó hatóság is érintett lehet?
  • Hogyan jelentheti ki az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatta tanúként az információval rendelkező kormánytagokat?
  • Miért nem hozza nyilvánosságra az ügyészség, hogy milyen ügyben hallgatta meg tanúként Varga Judit volt igazságügyi minisztert?
  • Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt?
  • Mi a célja a kormánynak azzal a jogszabálytervezettel, amely alapján a jövőben az igazságügyi miniszter bármikor belenézhetne ügyészségi iratokba?
  • Igazak-e azok az értesülések, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy méginkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat?
Szajki Bálint / 24.hu

Az elmúlt 30 év legnagyobb politikai, jogi és erkölcsi válságába kormányozták a hazánkat, szögezte le Magyar, aki azt követelte, hogy adják vissza a hatalmat a népnek,

adják vissza a népnek a változás lehetőségét.

„Hallod-e, te Polt Péter, mit üzen a nép"

Magyar felszólított a közmédia vezetőit, hogy „hagyják abba a hazudozást és engedjék meg, hogy elmondhassa élő adásban, hogy miként képzeli el az új Magyarországot”.

Hisz abban ma valaki, hogy Magyarországon most a Polt Péter által vezetett ügyészség ártatlanul és politikai befolyásolástól mentesen vezeti a munkáját?

– kérdezte a tömegtől Magyar, majd a demonstrálók Polt lemondását követelték. „Hallod-e, te Polt Péter, mit üzen a nép”, felelte erre Magyar.

„A magyarokat folyamatosan egymás ellen fordították, de ennek most vége"

Nem ismeri a jövőt, szögezte le Magyar, majd azzal folytatta, hogy nem tudja, mi lesz ennek a vége, de azt igen, hogyan kezdődik.

Most is győzni fogunk, mert lerázzuk magunkról az elmúlt évtizedek hatalmi elitjének béklyóját.

A magyar egy szabadságszerető nép, szögezte le, a szabadságért pedig meg kell küzdeni. Most mit érzünk, igazat mondtak nekünk két éve, tényleg előre megyünk, nem hátra? – kérdezte, majd a tömeg reakciója alapján nem sokan felelnének erre igennel.

Magyar szerint a magyarokat folyamatosan egymás ellen fordították, ahelyett, hogy összefogjanak, de ennek most vége,

mi, magyarok összefogunk.

A Talpra Magyarok Közösségében Magyar szerint csak az számít, hogy ha valaki tenni akar a hazáért és a gyerekei, unokái jövőjéért.

„Már minden lejáratás minket erősít"

Magyar szerint már minden lejáratás őket erősíti, ezért meg is köszönte ezt.

Hiába hazudják azt, hogy a mozgalmunk csak egy belpesti médiahekk, ti vagytok a bizonyíték

– jelezte, majd azt kérte, emeljék fel a településtáblákat azok, akik vidékről érkeztek. „Lépésről lépésre, tégláról téglára vesszük vissza a hazánkat, és építünk egy szuverén, polgári Magyarországot”, ígérte.

Magyar Péter: Talán már milliók vannak velünk

Magyar szerint egy csoda részesei ma a jelenlévők, és a helyszínen több százezren vannak, „de talán már milliók vannak velünk az online térben és lélekben”. Pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is, folytatta, eljutott a remény üzenete.

A reményé, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni.

Amikor először kiírta, hogy „ne féljetek”, még saját magát is győzködnie kellett, vallotta be, de ma már szerinte olyan energia van ebben a közösségben, amivel „egy boldog hazát építeni biztosan sikerülni fog”.

A regnáló hatalom megrettent a magyar emberek összefogásától, vélekedett, pár hét alatt olyat tettek, amit példa nélkülinek tart a rendszerváltás óta.

Megrengettük a 20 éves politikai status quót, és napról napra, hétről hétre egyre többen vagyunk

– szögezte le.

Magyar Péter: Itt vagyunk a nemzet főterén több százezren

Magyar Péter a színpadon, aki beszédét azzal kezdte, hogy megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek. Szerinte több százezren vannak a megmozduláson a nemzet főterén, és arra kért mindenkit, hogy jegyezze meg ezt a dátumot.

Mostantól soha nem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt

– fogalmazott.

Rost Andrea: Ez legalább 30 Metropolitan

Rost Andrea a színpadon, a Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, aki szerint legalább harminc Metropolitan Opera közönsége áll most a Kossuth téren. Az operaénekes a You’ll Never Walk Alone című dalt adja elő.

Tarr Zoltán Balog Zoltán helyett is bocsánatot kért

Tarr Zoltán református lelkész a következő felszólaló, aki a nyilvánosságban korábban is kritikusan beszélt Balog Zoltánról és az egyház mai állapotáról. Egészséges, szabad egyházak nélkül nincs egészséges magyar társadalom – idézte Gulyás Gergelyt. Igaza van, mondta, beteg a magyar társadalom, amiben kiemelt felelőssége van a magyar egyházaknak, majd elmondta, hogy az utolsó népszámlálás adatai szerint a magyarok tömegesen hagyják el az egyházakat, ugyanis nem kérnek a kurzuskereszténységből.

Tarr szerint ez világos üzenet az egyházaknak, még akkor is, ha ma is rengeteg becsületes ember van az egyházakban. Továbbá elmondta: a kegyelmi ügy világosan rámutatott, hogy az egyháziak és nem egyháziak más emberek, a bántalmazottak felé helyezik magukat. Elfogadhatatlannak nevezte, amit Balog Zoltán tett, és az is, ahogy azóta viselkedik, fogalmazott.

A tömeg skandálni kezdte, hogy Balog mondjon le, szerinte ez az eset is megtestesíti az állam és az egyház káros összefonódását. Mivel Balog nem kért bocsánatot a kegyelmi ügy áldozataitól, ezért a lelkész az ő és az egyház nevében is bocsánatot kért tőlük.

Elegünk van az ámításból!

– szögezte le, majd a tömeg is skandálni kezdte. A lelkész azt szeretné, hogy ne szóljon bele az egyház a politikába, különösen a pártpolitikába, de tegyen a közélet érdekében.

Tarr szerint a református egyház meg fogja oldani a „Balog-problémát”, és akkor fog a gyógyulás útjára lépni a magyar kereszténység és társadalom, amikor politikusok nem ülhetnek majd az egyházak vezetésében.

Szigetszentmiklós polgármestere: Ezek ugyanazok

Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János a színpadon. Beszédét azzal kezdte, hogy 2019 óta civil, ellenzéki pártok által támogatott polgármester, és akkor még hitt abban, hogy az ellenzék támogatásával megdönthetik a „helyi kiskirályok” hatalmát, ezért elhagyta korábbi munkahelyét, hogy egy élhetőbb városért küzdjön.

Később aztán rájött, folytatta, hogy nincs különbség a „régi pártok pártkatonái” között. Nagy János elmondta: első hivatalban töltött napjaiban visszautasította a DK „megkörnyékezését”, ami után a párt lejáratókampányt kezdett folytatni ellene. Ekkor fogalmazódott meg benne először, hogy „ezek ugyanazok”, és nem fog engedni „simlis pártok” politikai fenyegetésének, így elmondása szerint máig nyugodt lelkiismerettel fekszik le.

Városunkban hiába váltottuk le a fideszes kiskirályokat, a háttéralkuk még mindig ott vannak. Orbán nincs Gyurcsány nélkül

– közölte, majd hozzátette, hogy az általa leváltott, helyi DK-s alpolgármester gyakran látogatta meg Kövér Lászlót (eredetileg Sólyom Lászlót írtunk, a nagy hangzavar miatt tévesen – a szerk.),  helyi házában az utóbbi években, és nem tudja, miről kellett vajon egyeztetnie. Az elmúlt évek azt mutatták meg neki, hogy „nem lehet megalkudni a bemocskolódott pártokkal”, ezért támogatja, hogy minél több civil jusson be az önkormányzatokba.

Svájcból érkezett, hogy beszédet mondjon

Most már tényleg Keresztesi Péter beszél, aki Svájcból érkezett, és azt mondta, életében nem látott még ennyi embert egy helyen. A legjobb szerinte az, hogy ezek az emberek önként vannak itt, és nem sajnáltak pénzt, időt, energiát, hogy összegyűlhessenek itt.

Egy ilyen tömegnek igenis hatalmas ereje van

– mondta. Eltávolodottnak, elszakadtnak és izoláltnak nevezte Magyarországot, őt minden hazalátogatásakor az az érzés kapja el, hogy az ország nagyon messze van attól, ami a jó és ami a helyes. Sajnálatosnak tartja, hogy nem tudja büszkén kimondani, hogy magyar, amikor új emberekkel ismerkedik meg, miközben büszke akar lenni a magyarságára, itthon és külföldön egyaránt.

Most megvan a lehetőségünk, hogy teremtsünk újra egy olyan Magyarországot, amit mindannyian büszkén képviselhetünk, bárhol a világban.

Tisztességes országot tisztességes vezetéssel, ezt érdemli a magyar nép, fogalmazott.

Nagy Ervin külföldön élő magyarok leveleit olvassa fel

A beszélő elmondta, hogy Keresztesi Péter csak azért érkezett Svájcból, hogy ma itt felszólaljon. De mielőtt ő felszólalna, Nagy Ervin a kormány miatt külföldre távozott magyarok leveleit olvassa fel.

Szajki Bálint / 24.hu

Dóra levele Belgiumból azzal kezdődik, hogy 2011-ben kezdődött a története egy keresztény-konzervatív fiúval egy csepeli prolilányként. Dóra már 2010-ben megmondta barátjának, hogy mi lesz a Fidesz-hatalomátvételének vége, ő időközben vesztette el a reményét, 2018, 2022-ben már mindketten a kormány ellen szavaztak.

Élete legjobb döntésének nevezte, hogy új, demokratikus életérzéssel körbevéve kezdhettek új életet. Flandriában, és hálás, hogy befogadták őket. Viszont hiszi, hogy eljött az idő, Magyar Pétert alkalmasnak tartják, külföldről együtt dobban a szívük az otthoniakkal, hogy győzzék le a kormányt. Felolvasták Berlinbe, Nagy-Britanniába, Ausztriába és máshová távozott magyarok Magyar Pétert biztató leveleit.

Ennio Morricone szól hegedűn és zongorán

Közben a kivetítőn mutatják, ahogy Orbán Viktor jön ki a templomból, majd pénzt raknak el, felszáll egy repülő, és Rogán Antal mosolyog. A Fidesz, Schadl György és klasszikus maffiafilmek jeleneteit keverik. Voltak képek Gyurcsányról is, Orbán után őt is kifújolta a tömeg.

Szajki Bálint / 24.hu
Olvasói sztorik