Élő Közélet

Magyar Péter újabb tüntetést jelentett be anyák napjára

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
  • Magyar Péter március 26-i demonstrációján – amelyet megelőzően nyilvánosságra hozta a Varga Judittal készített hangfelvételét –hívta újra az utcára az embereket április 6-ra.
  • A Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért névre keresztelt tüntetés délután kettőkor indult el a Deák Ferenc térről, ahonnan a Kossuth térre vonult a tömeg, itt felszólalt többek között Nagy Ervin színész, Tarr Zoltán református lelkész és Nagy János szigetszentmiklósi polgármester is.
  • Magyar Péter beszédében azt mondta, több százezren voltak jelen a demonstráción, illetve felszólította a kormányt, hogy adja vissza a népnek a változás lehetőségét.
  • Magyar szerint az atombomba maga a magyar nép, ő csak egy szikra. Felvetette, hogy a pénzt, amit most Rogán Antal minisztériuma a „hazaszerető magyarok megfélemlítésére költ”, azt adják oda a bicskei áldozatoknak.
  • A következő tüntetést anyák napjára, azaz május első vasárnapjára hirdették meg.

Sokan vannak

De nem nagyon. Tíz perccel a tüntetés kezdete előtt lazán megtöltik az emberek a Deák és az Erzsébet terek kereszteződését. Nagy Ervin most ért ide egy autóval, ami a menetet vezeti majd. Nagyon sok a magyar zászló, de Magyar Pétert eddig egyet sem láttam.

Szajki Bálint / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik