Közélet

Boldog-ügy: mintha sorompót kapott volna az eljárás

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu
A volt fideszes képviselő és társai büntetőügyében jóideje nem történt semmi.

A jobbikos Ander Balázs „Hol tart most a B. István és társai elleni eljárás?” címmel kérdezte arról a legfőbb ügyészt, hol tart most az úgynevezett Boldog-ügy. Az ellenzéki politikus felidézte, a TOP-os pályázatokkal kapcsolatos visszaélések miatt már három éve házkutatást tartottak és több embert őrizetbe vettek.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2020. december 21-én emelt vádat hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt Boldog István és nyolc társa ellen. Az akkori fideszes képviselőre, mint elsőrendű vádlottra 6,666,666 forint vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forintos pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért.

2021 nyarán az előkészítő tárgyaláson Boldog István ártatlannak vallotta magát, míg 2021 őszén az ötödrendű vádlott mindent beismert a bíróságon, így első fokon felfüggesztett büntetést kapott,
azóta viszont szinte semmilyen információ nem látott napvilágot a Boldog István és társai elleni bírósági eljárásról.

A legfőbb ügyész Boldog István említése nélkül azt válaszolta, hogy az Ander Balázs kérdésében megjelölt büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken jelenleg is folyamatban van, abban ezidáig — az V. rendű terheltet érintő jogerős határozaton kívül — elsőfokú ítélet meghozatalára nem került sor.

A Fidesz képviselője tizenkét év után azzal búcsúzott tavasszal az Országháztól, hogy megállt egy imát elmondani a Szent Korona előtt. Az országgyűlési választáson nem indult, mert rájött, nem elég dolgozni a körzet lakosaiért, nagyobb figyelmet kell fordítania családjára.

Az egykori bakterből lett egykori képviselő portréját itt olvashatja el.

Kapcsolódó
A szegény bakter, akinek Orbán lett az istene – Boldog István tündöklése és útja a vádlottak padjáig
A kétpói vasutasból egy egész térség ura lett. Kicsoda Boldog István? Hogyan jutott előre a Fideszben, és miért fordultak el tőle a falujában, amit húsz évig vezetett? Portré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik