Közélet

Érd polgármestere levelet írt Mészárosnak, hogy visszakérje a nála elköltött 35 milliárd egy részét

Nyílt levélben szólította meg Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdost Dr. Csőzik László, Érd polgármestere. Mint a Facebookon közzétett posztjában fogalmaz:

Érd Megyei Jogú Város költségvetéseiből évekre visszamenően úgy látom, hogy Ön igen elkötelezett az érdi fejlesztések iránt. Komoly beruházások zajlottak és folytatódnak a következő években az Ön, illetve családtagjai által birtokolt cégek kivitelezésében Érden, amelyek bizonnyal nem pusztán a közbeszerzések elnyeréséből fakadó erkölcsi, de anyagi haszonnal is járnak.

A Mészáros család érdi megbízásairól korábban többször is írtunk, a polgármester szerint a munkák összértéke csaknem 35 milliárd forint.

A gyerekek után a Mészáros házaspár is Érden gazdagodik
A család már 23,4 milliárd forintnyi megbízás részese, csak Érden.

Csőzik felhívja Mészáros figyelmét, hogy

az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt, amelyeket igyekszünk közmegelégedésre megoldani. Ezek egyike az NB I élvonalába tartozó női kézilabdacsapatunk fenntartása. Büszkék vagyunk a csapat eddigi sikereire, és szeretnénk megőrizni mindazt az értéket, amit teremtettek, de a tavalyi 400 milliós önkormányzati támogatás csaknem dupláját, 700 millió forintot kitevő finanszírozási igény jelentősen meghaladja a lehetőségeinket. (…) Az Ön cégei azonban Érd legnagyobb beruházásait hajtják végre, így akarva-akaratlan a város jövőjének fontos szereplői.

Hozzáteszi: tisztelettel arra kéri Mészáros Lőrincet, hogy

vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását. Örömmel vettem tudomásul, hogy Öntől, mint Magyarország legvagyonosabb vállalkozójától, nem áll távol a társadalmi felelősségvállalás ügye, és gond esetén hajlandó segíteni. Mivel Érd új pályára állítása vélhetően Önnek is fontos, kérem, vegyen részt nem csupán a város építőköveinek, de csapatszellemének megerősítésében is. Egyetértése esetén javaslom a szponzorációs tárgyalások megkezdését a sportegyesülettel, amelyben készséggel közvetítek

— zárja sorait a városvezető.

Nem akar évente százmilliókat adni a város az érdi kézicsapatnak
Inkább az utánpótlásra fókuszálnának.

Kiemelt kép: Dr. Csőzik László/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik