Sport

Nem akar évente százmilliókat adni a város az érdi kézicsapatnak

Érd polgármestere, Csőzik László azt írta a Facebookon, óriási eredmény volt, amit a város női kézilabdacsapata eddig elért, de a jövőben az NB I-es együttes helyett inkább az utánpótlásra fókuszálnak majd a finanszírozás során.

A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!

Később a poszt alatt egy kommentben azt írta, belenézett alaposan a klub gazdálkodásába és elborzadt a havi kétmilliós juttatásoktól. Sárban, porban járnak az érdiek, miközben évi félmilliárd megy látványsportra közpénzből – jegyezte meg. Úgy véli, hogy ha ezt átvállalná egy szponzor, az rendben lenne, tárgyal is egy lehetséges jelölttel, de az érdi adófizetők pénzéből szerinte ez nem mehet tovább.

Az Érd az elmúlt évek egyik legerősebb magyar női kézilabdacsapata, hatszor is bronzérmes volt a bajnokságban, kétszeres kupaezüstérmes, egyszer pedig elődöntős volt az EHF-kupában. Ebben a szezonban viszont csak az ötödik az Érd, tíz győzelme mellett hat veresége is van, legutóbb az MTK-tól kapott ki.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik