Közélet

Jakab Péter: Miniszterelnök úr, jó étvágyat kívánok a buktához, narancsos, nekem ízlik, és úgy látom, az országnak is

Jakab Péter azonnali kérdést intézett hétfőn este Orbán Viktorhoz, és rögtön azzal kezdte, hogy aggódik a miniszterelnökért.

Aggódom önért, mert az ön egészségéért is felelőtlen minisztere számtalanszor lenyilatkozta már azt, hogy a tíz parancsolat betartásával a legtöbb súlyos betegség megelőzhető. Ha ez így van, akkor ön miniszterelnök úr, komoly bajban van, főleg azok után, hogy a Fidesz kongresszusán bejelentette, hogy bevezeti a 11. parancsolatot, ami úgy szól, hogy védd be a tolvaj fideszeseket

– mondta Jakab Péter.

A jobbikos politikus ezután felemlegette, hogy Orbán Viktor szerint a hazudozás nemzetstratégiai jelentőségű, és persze tény, hogy azokon a településeken, ahol a közmédiát nézik, meg is nyerték a választást, mert attól félnek, hogy a közértet felrobbantja egy tálib. Eközben pedig a lerohasztott kórházakról nem lehet képet se csinálni, nemhogy híradós anyagot.

És ha már lerohasztott kórházak, a legfontosabb parancsolat úgy hangzik: ne ölj! Magyarországon évente 24 ezer honfitársunk hal meg azért, mert nem kapja meg időben a megfelelő kórházi ellátást. Ahhoz, hogy rendbe tegyük az egészségügyet, annyi pénzre lenne szükség, mint amennyit évente önök ellopnak. Miniszterelnök úr, árulja el őszintén, ki az, akinek fontosabb a pénz, mint az emberélet? Önnek miért fontosabb a pénz, mint az emberélet?

Orbán Viktor a válaszában arról beszélt, végzett egy gyors fejszámolást, és úgy látja, hogy most 724 milliárd forinttal költenek többet az egészségügyre, mint 2010-ben.

Hozzátette, ahhoz a kormányhoz képest költenek többet, mint akivel Jakab Péterék szövetségben állnak.

Sokáig gondolkodtam, hogy az önök politikai forrásvidéke merre található a magyar politikában, és mindig óvatos voltam azzal, hogy kis nyilasnak tekintsem önöket, de mostantól mindenféle fenntartás nélkül fogom kis nyilasnak nevezni, mert a kis nyilas onnan ismerszik meg, hogy ha az érdeke megkívánja, összeáll a kommunistákkal.

Jakab Péter a viszontválaszában azt hangoztatta, hogy a „folytatjuk” nagyon rossz kampányszöveg, mert abba rengeteg magyar ember fog belehalni, pedig a magyarok élni akarnak.

Üzentem önnek nem is olyan rég, itt a Parlamentben, letettem az ön asztalára egy szatyor száraz tésztát. Emlékszik még rá? Azért tettem, hogy egyszer az életben végre érezze, hogy mit is érez az, akit ilyen alamizsnával aláznak. De ön nem tanulta meg, ezért a mai napon miniszterelnök úr, hoztam önnek egy másik ajándékot, hogy tisztában legyen vele, mi jár annak, aki megalázza a saját nemzetét. Miniszterelnök úr, jó étvágyat kívánok a buktához, narancsos, nekem ízlik, és úgy látom, az országnak is. Fogadja szeretettel.

Orbán Viktor a viszontválaszában a magyar kis nyilasok frakciójának felolvasta azt, amit a Pongrácz család tett közzé. Ebben felszólították a Jobbikot, hogy ne vegyék többé a szájukra Pongrácz Gergely nevét, mire kisebb zúgolódás tört ki a sorok között, erre Orbán úgy reagált:

nyugalom, kis nyilasok, nyugalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik