Közélet
Manfred WEBER, CSU, leading candidate of the EPP for the office of EU Commission President, at his speech, 31st CDU party conference 2018 in Hamburg from 6.- 8.12.2018, 08.12.2018 Â | usage worldwide

Weber: Nem a Fidesz, nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 12. 11. 17:25

Bocsánatkérést követelnek az Európai Néppárt csúcsjelöltjétől.

Szeretnék emlékeztetni, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás során nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, hanem egész Magyarország ellen szavaztam

– jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, amikor arról kérdezték strasbourgi sajtótájékoztatóján, hogy tervez-e a pártcsalád lépéseket a Fidesz ellen amiatt, hogy a CEU Bécsbe kényszerül költöztetni Amerikában akkreditált képzéseit.

Az Azonnali felidézi: Weber májusban még arról beszélt, hogy a CEU elüldözése vörös vonal, amit Orbánnak nem szabad átlépnie, ám most, hogy ez megtörtént, csak annyit írt a Twitteren, hogy csalódott. A sajtótájékoztatón azt is közölte: nem szabad ezt az ügyet pártpolitikai célokra használni, ahogy az európai szocialisták teszik, és kitért a válaszadás elől, amikor arról kérdezték, hogy mit szólna, ha az ő arca is magyar közpénzből készített lejárató plakátokon tűnne fel.

Az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István Weber nyilatkozatára úgy reagált: a Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt (a Néppárt Webert jelöli az Európai Bizottság elnökének) beismerte, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet akar büntetni. Ezt Ujhelyi gyalázatosnak tartja, szerinte a frakcióvezetőnek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket.

Arra is kitér, hogy korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője sértette meg a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett kijelentésével.

Elég volt a Fidesz szövetségeseinek sértő kijelentéseiből

– írja, hozzátéve, hogy a jövő májusi EP-választáson ideje lesz leváltani a magyar kormány bűneit mentegető európai jobboldalt. (Fotó: Europress – Malte Ossowski / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance )

Weber: nem a Fidesz, hanem Magyarország ellen szavaztam!

Manfred Weber azonnal kérjen bocsánatot a magyar emberektől!„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!” – ezek a mondatok Manfred Weber néppárti frakcióvezető, az európai jobboldal csúcsjelöltjének száját hagyták el a mai napon. Ez több mint botrány! Ez gyalázatos kijelentés! A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító! Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket! Korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője sértette meg a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével, most pedig Manfred Weber sértette meg teljes Magyarországot. Kikérjük magunknak! Elég volt a Fidesz szövetségeseinek sértő kijelentéseiből! A jövő májusi EP-választásokon ideje lesz végre leváltani a magyar kormány bűneit mentegető európai jobboldalt és az MSZP-Párbeszéd Európa-párti szövetségét megbízni a magyar emberek valódi európai képviseletével. Ujhelyi Istváneurópai parlamenti képviselő (MSZP)Strasbourg – 2018. 12. 11.

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2018. december 11., kedd

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.