Közélet

Nem akar félni a csalódott ősfideszes édesanya

Mától bátor lesz, bármi történjék, felfedi kilétét is, amikor leírja véleményét a félelem kufárairól.   

 

Korábban névtelenségét kért, amikor Orbán Viktornak írt nyílt levelet, de már nem akar félni, névvel vállalta írását, amit változtatás nélkül közlünk.

Lukácsi Krisztina: Félelem

Megyek az utcán és mit látok? Plakátokat. Óriási plakátokat. Azt hirdetik, hogy Brüsszel, meg Soros meg a jó ég tudja kik nagyon rosszak, veszélyesek.

Én meg szép lassan elkezdek félni. Hogy kitől, azt nem tudom, hiszen nem igazán láttam még őket. Én csak azt látom, hogy sok-sok minden épül és ott van mellette a plakát, hogy ezt EU-s támogatásból, Brüsszel támogatásával építik. Meg tudom, hogy mennyi mindenki – akik a mai kormány tagjai – tanultak Soros György pénzén, az ő támogatásával.

Azt is hallom, hogy az rossz, ha egy civil szervezetet külföldről támogatnak, mert akkor majd jól bele akarnak szólni az országunk belügyeibe. Ezért van már olyan szervezet, amelyik már ki is rakta a saját kis „sárga csillag”-át, hogy „külföldről támogatott szervezet”. És mint tudjuk, ez rossz dolog. Az ilyet nem is szabad támogatni, hiszen nem átlátható, stb. Nem is teszem többet, soha egy fillért nem adok ilyen álcivil, külföldről támogatott dolognak, mint a Magyar Vöröskereszt!

Félek. Egyre jobban. Ott vannak ezek a migránsok is. Biztosan vannak, hiszen a rendőrség weboldala is számolja őket. És ezek bizony nem véletlenül olyan veszélyesek, hiszen osztódnak vagy mifene. El lehet belőlük kapni 0,6 db-ot is akár. Vagy egy egészet. Nem láttam még ilyen 0,6 migránst, de veszélyes lehet. Csak úgy, mint az a Brüsszel vagy a Soros.

Félek. És reménykedem. Azt hirdeti a plakát, hogy majd ők megvédenek. Megállítják ezt a Brüsszel nevű szörnyet, meg a Soros sem fog a végén nevetni. Nekem csak az a dolgom, hogy biztosítsam, hogy ők vigyázhassanak ránk.

De én ezt nem szeretném. Mert félek. Félek attól, hogy félnem kell. Félek attól, hogy megint azt hallom, ami után sosem jöttek kellemes idők: a nyugat rossz és elkezdünk barátkozni újra Oroszországgal. Én nem szeretném ezt. Inkább leszek bátor és nem fogok félni. Hiszen minden a fejben dől el.

Még egy kérdésem van: ha bátor leszek, miért leszek hirtelen ellenség? És miért kell gyűlölni? Miért nem lehet elfogadni olyannak, amilyen vagyok?

Félek. Igaz, hogy azt mondják, hogy bátraké a szerencse, de biztosan így van ez? Szabad bátornak lennem? Félek, mert ők sokan vannak. Ők, akik félnek és meg sem próbálnak bátrak lenni. Én megpróbálok, lesz ami lesz!

Mától bátor vagyok! És nem félek!

Lukácsi Krisztina négygyermekes anyuka, 27 éve lépett be a Fideszbe. Korábban arról is írt, miként fordít egymással szembe családokat a magát családbarátnak és kereszténynek valló Fidesz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik