Belföld

Csalódott ősfideszes édesanya nyílt levele Orbán Viktorhoz

Mindig támogatta a pártot, elnézte még a mutyit is, de most a fideszes fia is elkezdett félni.

Egy ősfideszes édesanya fordult szerkesztőségünkhöz nyílt levelével, amit Orbán Viktornak szánt. A szerző – az oktatásügyben jártasak előtt ismert lenne -, de névtelenségét kért. Ezt tiszteletben tartjuk, írását pedig változtatás nélkül közöljük.

Anno, 1990-ben lelkes fiatalként beléptem a Fiatal Demokraták Szövetségébe. Jártam plakátozni, voltam telefonügyeletes választások éjszakáján, mindezt úgy, hogy még nem voltam 18 éves sem. Lelkes voltam és boldog, hogy végre történik valami változás. Az életem középpontja volt a szövetség és a politika. Világ életemben jobboldali beállítottságú voltam, egészséges egyensúlyt teremtve magamban a keresztény értékrend és a liberális gondolkodás között.

Teltek az évek, a nászutamról egyenesen a szavazófülkébe mentem, majd minden választáson szavazatot számoltam és örömmel tekintettem az Ön kiváló politikájára.

Teljesítettem az azóta ukázként kiadott, női princípiumot, 4 gyermekes család lettünk. Nagy boldogsággal és elégedettséggel töltött el amikor 7 évvel ezelőtt Önök kerültek többségben a Parlamentbe, hiszen Önök oly sok szépet és jót ígértek. Nem fognak lopni, aki belenyúl a pénztárba annak levágják a kezét – szólt az ígéret.

Elkezdődött egy jó döntésekkel teli kormányzás. Sok-sok jó dolog történt az országgal. Majd egyszer csak szép lassan elkezdett valami megváltozni. Közeledtek a választások, Önök megváltoztatták a választási törvényt (ekkor még ez nem tűnt fel, hogy baj lenne…) és egyre többször hallottam azt a FIDESZ irodában, hogy „lehet, hogy ez egy kicsit nem törvényes, de ezt az ország érdekében tesszük, azért, hogy a következő ciklusban is meglegyen a 2/3, hiszen vannak még fontos dolgok az ország érdekében”. Ez már kezdett kicsit nem tetszeni, de még elviseltem.

A választások után azonban úgy érzem elszabadult a pokol. Mutyi mutyit követett, egy kisvárosi gázszerelőről megtudtuk, hogy tehetségesebb Mark Zuckerbergnél is, stb…

Amit most csinálnak, azonban már minden határon túlmegy. Ellehetetlenítenek egy egyetemet pusztán azért, mert a tulajdonosát Ön nem szívleli. Miért is nem? Talán azért, mert Ön tudja jól, hogy mire képes a közösség – a civil közösség – ereje? Azért nem szívleli, mert tudja, hogy ennek a segítségével váltott rendszert? Mindegy. De ilyet nem lehet tenni. Az eddig abszolút FIDESZ-szel lojális fiam elkezdett félni. Fél attól, hogy az Ön politikája végett kikerülünk az EU-ból és lőttek a külföldi továbbtanulási terveinek, amire készül évek óta. Fél attól, hogy ha ő ki is tud menni tanulni, mi lesz velünk szülőkkel akik itt maradunk.

Miniszterelnök Úr!

Mint Apát, mint Nagypapát, kérem legyen bölcs! Annyi mindent elért már, ne csak a hatalom megtartása lebegjen a szeme előtt! Kérem ne vegye el a mai fiataloktól a lehetőséget! Nem igaz, hogy a nyugat a megátalkodott gonosz.

Miniszterelnök Úr! Nem tudom ki lehet az új alternatíva, mert jelenleg nincs kormányzóképes politikai erő Magyarországon. Jöjjön hát a szakértői kormányzás és közben talán felépül egy új erő, aki tovább viszi előre egy jó úton az országot! Legyen ez az erő akár a FIDESZ, én azt sem bánom. Csak egyet tegyen meg: térjen vissza a 20-25 évvel ezelőtti Önmagához, cselekedeteihez, elveihez.

Tisztelettel:

egy ősfideszes édesanya

Ajánlott videó

Olvasói sztorik