Belföld
Budapest, 2014. március 31.
Az ellenzéki összefogás Pál Tibor jelöltet ábrázoló és a Fidesz országgyûlési választási plakátja Budapesten, a Haller utcában 2014. április 1-jén.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Ősfideszes édesanya: Megéri családot, barátot feláldozni egy pártért?

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 05. 19. 13:46

A négygyermekes anyuka 27 éve lépett be a Fideszbe. Most újra megszólalt.

Minapi interjúnk Pencz Andrással, ismét írásra késztette. Nem bírta ki, hogy ne írja le véleményét arról, hogy most úgy tűnik ez a menő.

A barátságok, családok simán beáldozhatóak, ha nem egyezik a véleményük.

A szerző – az oktatásügyben jártasak előtt ismert lenne – névtelenségét most is megőrizzük. Írását – a nagyon beazonosítható helyi ügyek miatt – ezúttal rövidítve közöljük, az ősfideszes édesanya  általános aggályainak meghagyásával.

Érdekes világot élünk. Ma a politika fontosabb a kapcsolatoknál, fontosabb a családnál, fontosabb mindennél.

A polgármester politikai véleménye miatt távolíttatta el a saját munkatársát, akit gyerekkora óta nagyon jól ismert, egy műsorban porig alázta. Ugyanezt tette néhány évvel korábban egy nagyon jó barátjával, aki ki mert állni saját véleménye mellett. Az egykori barát azóta saját családjában is fekete bárány, mivel testvére a polgármester barátja maradt.

Szerzőnk nem érti, hogy egy olyan pártban, amely magát kereszténynek, konzervatívnak tartja, miként lehet fontosabb a családnál, a barátságnál az, hogy mindenki, feltétel nélkül értsen egyet a párttal.

Megéri? – kérdezi most az ősfideszes édesanya, aki korábban azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert csalódásairól nyílt levelet írt Orbán Viktornak, akitől már fideszes gyermeke is félni kezdett.

Fél attól, hogy az Ön politikája végett kikerülünk az EU-ból és lőttek a külföldi továbbtanulási terveinek, amire készül évek óta. Fél attól, hogy ha ő ki is tud menni tanulni, mi lesz velünk szülőkkel, akik itt maradunk.

Édesanyakánt levélírónk azt kérte a kormányfőtől, legyen bölcs, ne csak a hatalom megtartása lebegjen a szeme előtt, ne vegye el a fiataloktól a lehetőséget, ne megátalkodott Gonoszként tekintsen a nyugatra, hanem térjen vissza 25 évvel ezelőtti önmagához, cselekedeteihez, elveihez. Korábban Horányi Özséb egyetemi tanár, a Pax Romana katolikus értelmiségi szervezet volt elnöke, jelenlegi elnökségi tagja jelezte, a jelenlegi kormány csak szavaiban keresztény, minden tette ellentmond a valódi hitnek, könyörületnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.