Közélet

Rogán Antal nem, Cecília asszony viszont Dubajban pihenhetett

Juhász Péter, az Együtt poltikusa szűk egy hete azt állította: meg nem nevezett forrása szerint Rogán Antal, Orbán Viktor kabinetfőnöke nem sokkal nagy vihart kavart helikopterbotránya után egy dubaji luxushotelben járt a Valton Security tulajdonosával, Varga Lajossal.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium Egyesült Arab Emírségekbe (EAE) akkreditált nagykövete érdeklődött az Egyesült Arab Emírségek illetékes hatóságainál arról, hogy Rogán Antal a közelmúltban járt-e az EAE területén. Kiderült: a miniszter az ominózus időpontban valóban nem járt Dubajban.

A hvg.hu egy, az érintett dubaji luxushotelt jól ismerő forrástól úgy értesült, hogy

Rogán Antal az október 31-i héten valóban nem járt az ötcsillagos Atlantis Hotelben, felesége, Rogán-Gaál Cecília és gyermekeik viszont igen.

A lap rákérdezett a Miniszeterelnöki Kabinetirodánál, de a tárcától egy Juhász Pétert Portik Tamás sameszaként definiáló elutasító választ küldött, egy finom utalással arra, hogy „úgy tűnik, hogy a magyar sajtó egy része Juhász Péter hazugsággyárában dolgozik”. Pedig éppenhogy azt akarták megerősíttetni, hogy Rogán Antal nem járt kinn. A Rogán-Gaál Cecíliára vonatkozó kérdésekre nem reagáltak.

A Valton az ügy kipattanása után közleményben cáfolta, hogy Varga Lajos Rogán Antallal utazott volna az Emírségekbe,  a cég arról írt, hogy a tulajdonos

a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem nyaralt együtt és nem is találkozott Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterével.

És ez igaz is lehet a hvg.hu cikke szerint, de egészen más lett volna a válasz, ha a kérdés nem a miniszterre, hanem a családjára vonatkozott volna, ugyanis egyidőben tartózkodhattak a luxushotelben.

Juhász Péter állítását egy felvétellel igyekezett alátámasztani, amibe állítólag a hotel recepciósával folytatott beszélgetésről készült. Ebben az alkalmazott tényleg Rogán nevű vendégről beszél, aki kijelentkezett. A lap szerint a fura helyzet úgy állhatott elő, hogy a foglalás eredetileg Rogán nevére szólhatott, ám elképzelhető, hogy a miniszter végül valami okból otthon maradt.

Erről a hotelről van szó egyébként:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik