Belföld

Elfoghatták Rogán emberét, bár mindenki tagad

A Vasárnapi Hírek hivatalosan meg nem erősített információja szerint őrizetbe vettek egy befolyásos belvárosi ügyvédet, K.-t, aki a lap szerint Kertész Balázs, Rogán „táskás embere”, a gazdasági ügyeinek intézője.

Az ügyvédet tetten érték, több százmillió forintot foglaltak le nála a VH szerint, nekik több, egymástól független forrás is megerősítette Kertész őrizetbe vételét.

A tettenérés a belvárosi irodában történhetett, az akcióra az után kerülhetett sor, hogy titkosszolgálati eszközökkel hónapokon keresztül folyt a nyomozás az elfogott ügyvédhez köthető ügyekben.

Mindenki cáfol

A rendőrség és az ügyészség cáfolta az MTI megkeresésére, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta, az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról szólt, ilyen ügyről nincs tudomása.

A VH cikkére reagálva a Kosik Ügyvédi Iroda (itt dolgozik Kertész) annak közzétételét kérte, hogy “nem felel meg a valóságnak, az hogy dr. Kertész balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést, vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés, vagy kényszerintézkedés sem történt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik