Belföld

Juhász Péter médiahekket sejt a táskás ember ügye mögött

Juhász Péter, az Együtt alelnöke élő Facebook-videón reagált arra a később az érintett és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által is cáfolt hírre, miszerint elkaphatták a Rogán Antal “táskás emberének” nevezett belvárosi ügyvédet, dr. Kertész Balázst.

A cikket közlő Vasárnapi Hírek időközben eltávolította online felületéről az ominózus anyagot és a Kosik Ügyvédi Iroda kérésére a következő sorokat közölte:

nem felel meg a valóságnak, az hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést, vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés, vagy kényszerintézkedés sem történt.

A rendőrség és az ügyészség cáfolta az MTI megkeresésére, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta, az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna.

Hiteltelenítési kísérlet?

Juhász Péter elmondta: az üggyel kapcsolatban érdemes tudni, hogy 5-6 napja

a média munkatársai között, újságírók között, politikusok között terjedt a hír, hogy ezt a nevezett embert a Gyorskocsi utcában tartják bent, merthogy 400 millió forint készpénzt taláktak egy irodában nála.

Az ellenzéki politikus szerint az iroda helyszíne nyílt titok volt, ő legalább másfél-két éve hallott arról, hogy Habony Árpád, Rogán Antal és dr. Kertész Balázs ott egyeztetett minden héten bizonyos ügyekről. Juhász úgy véli: most, az ügyvéddel kapcsolatban egy hihető sztori kezdett el terjedni a médiában,

ámde valahogy senki nem támasztotta alá, mármint úgy értem, hogy hivatalos oldalról. Nagyon erősen az a gyanúm ezáltal, hogy be akarták ugrasztani a teljes magyar médiát és az ellenzéki politikusokat, hogy üljenek fel egy nagyon hihető hírre, hiszen minden elemét már évek óta halljuk külön-külön.

Mint mondta, az egész mögött az a szándék áll, hogy az ügy “visszaborítható legyen ránk, rájuk”, azt állítva, hogy hamis híreket gyártanak Rogán Antalról “és ezáltal hiteltelenítsék” azokat híreket, amelyekből kiderült, hogy a miniszter nem ment el a kvótanépszavazásra, majd letagadta, hogy helyette helikopterrel utazott egy vidéki esküvőre.

Egy sajtótájékoztatón kollégánk kérdezte meg Rogán Antaltól, hogy megígérné-e hogy fél napig sem hazudik a sajtó képviselőinek. Nem tette meg, pedig Juhász Péter szerint ez egy minisztertől sem olyan nagy teljesítmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik