Közélet

Tudta? Rogán Antal titokban feltaláló is

rogán antal (Array)
rogán antal (Array)
A kabinetminiszter az informatikában alkotott nagyot.

A Miniszterelnöki Kabinet tegnap figyelmeztette a Népszabadságot, hogy

amennyiben azt állítják, hogy Rogán Antal bármilyen kapcsolatban van a Hunguard Kft.-vel, sajtó-helyreigazítási pert kezdeményezünk.

A lap ennek a látszatát is kerülni akarja, ezért most csak arról ír, hogy a pénzügyi végzettségű Rogán Antal egy digitális aláírással kapcsolatos találmányt jegyez közösen Csík Balázzsal és Lengyel Csabával, a fenti cég tulajdonosaival. A lap szerint még tavaly májusban jelentették be a magyar szabadalmi hatóságnak a digitális találmányt.

A magyar kérelemben Rogán Antal neve csak egykori jogosultként jelenik meg, de a nemzetköziben, a genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezet a honlapon egyértelműen feltalálóként is szerepel. A találmányt február végén tették közzé a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben. Az jelenleg is hatályos, oltalom alatt áll, csak a jogosult engedélyével alkalmazható.

A jogosult azonban már nem Rogán Antal, Csík Balázs és Lengyel Csaba, jogosultságukat eladták a Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek, amely tavaly decemberig Csík Balázsé és Lengyel Csabáé volt.

Még a Miniszterelnöki Kabinetiroda figyelmeztetése előtt a Népszabadság ugyanakkor megírta, hogy a közműcégek auditálásával foglalkozó vállalkozás mögött egy szövevényes offshore-­szerű cégfelépítés áll, ciprusi, máltai háttérrel és egy olyan bizalmi vagyonkezelővel, amely térítés ellenében névleges tulajdonosi szerepet is vállal. A Hunguard Kft. jogi képviseletét egyébként egy olyan ügyvédi iroda látja el, amely a Magyar Nemzet szerint korábban partnere volt Belváros-Lipótváros Önkormányzatának, majd a Miniszterelnöki Kabinetirodának. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik