Közélet

Drog okozhatta az ablakon kiugrott férfi halálát

mdma (Array)
mdma (Array)

A szülők tisztességes vizsgálatot követelnek – szerintük túl gyorsan lezárta a rendőrség az ügyet, pedig sok a furcsa körülmény.

Beperlik a rendőrséget annak a fiatalembernek a szülei, aki 2013 novemberében egy budapesti szálloda ötödik emeletéről kiugrott a Rákóczi út aszfaltjára és szörnyet halt. Szerintük a BRFK nem tartotta be a tisztességes eljárás követelményeit a halál körülményeinek vizsgálata során – írja a Népszabadság.

A 29. születésnapján elhunyt fiatalember kapcsolata megromlott a szülőkkel, amit azok a Feldmár Intézetben vállalt munkájával, és az ottani terápiákkal hoztak összefüggésbe. A férfi segítségért fordult az intézethez, mert megviselte a válása, de a terápiák után munkát vállalt, sőt stratégiai igazgató lett.

Feldmár terápiáin előkerülhettek drogok

Feldmár az interneten fellelhető előadásaiban sokat beszél a különböző drogok terápiás célú felhasználásáról, sokan azt is tudni vélik, hogy ezeket ténylegesen fel is használja terápiáihoz, de ő tagadta, hogy kábítószert adna a kezeltjeinek. Azt viszont nem cáfolta, hogy a terápiákon előkerülhetnek drogok: ha a kezelteknél van valamilyen szer és „mindenképpen bevennék”, „jobb, ha olyan körülmények között teszik, ahol baj esetén közel a segítség”.

A szülők szerint ennek azért van jelentősége, mert fiuk szervezetében MDMA-t találtak, noha mindenki úgy tudta, hogy sohasem drogozott, sőt kifejezetten gyűlölte azt. Élete utolsó óráit Feldmár András és az intézet egy másik munkatársának társaságában töltötte. Kis türelmet kérve elment zuhanyozni, majd meztelenül kivetette magát az erkélyről.

Mielőbb le akarták zárni az aktáját

A rendőrség először öngyilkosságot állapított meg, de mivel MDMA volt a szervezetében, a rendőrség feljelentést tett. Kábítószer-birtoklásért indult nyomozás, amit az elkövető halála miatt meg is szüntettek, de az ügyészség utasította a rendőrséget, hogy derítse ki: hol szerezte be a férfi a drogot. A rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanújával jelenleg is nyomoz.

A szülők ugyanakkor azt követelik, hogy a bíróság kötelezze a BRFK-t új eljárásra. Úgy vélik, csak alibi vizsgálat folyt az ügyben, mielőbb le akarták zárni az „öngyilkos drogos” aktáját, de a szülők és közeli barátok szerint a férfi nem volt drogos, és nem is lett öngyilkos. Ezért ragaszkodnak egy mindenre kiterjedő, szakszerű vizsgálathoz.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik