Közélet

Meghalt egy kétéves koszovói kislány Magyarországon

Vamosszabadi-menekulttabor(960x640).jpg (vámosszabadi, menekülttábor, )
Vamosszabadi-menekulttabor(960x640).jpg (vámosszabadi, menekülttábor, )

A kislányt a Győr melletti vámosszabadi befogadóállomáson antibiotikummal kezeték. Éjjel elaludt, reggel szülei holtan találták.

A budapesti koszovói nagykövetséget a hatóságok február 22-én értesítették, hogy egy vitiai kétéves koszovói gyerek meghalt egy magyarországi szálláson, ahol néhány hete tartózkodott öt másik családtagjával – áll a nagykövetség közleményében. Tájékoztatásuk szerint a magyar hatóságoktól kapott információk alapján a kislány orvosi kezelést kapott a táborban. A hatóságok vizsgálják a halál körülményeit.

Az Indexnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyilatkozott. Állításuk szerint „az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a kislány halálával kapcsolatos mulasztás vagy felelősség gyanúja nem állapítható meg.” A haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a Győri Rendőrkapitányság.

A Kisalföld hivatalos forrásokra hivatkozva azt írja, a kislány Down-szindrómával született, halálát vírusos tüdősgyulladás okozta. A kislány testvérével és szüleivel migránsként került a vámosszabadi befogadóállomásra. A családról annyit tudni, hogy a Koszovó déli részén fekvő Viti Beguncból érkezettm – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik