Közélet

Buszsofőrt játszott a banai fiú, eljárás indult ellene

banai buszlopás (banai buszlopás)
banai buszlopás (banai buszlopás)

Beült, beindította a járművet és összevissza nyomogatta a gombokat. Miután kiszórakozta magát, elment, csak épp a telefonját hagyta ott.

Telefonja buktattott le egy 17 éves fiút, aki az éj leple alatt szállt fel egy sofőr nélküli buszra a Komárom-Esztergom Megyei Banán. A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a kamasz vasárnapra virradó éjszaka nyitotta ki a parkoló jármű hátsó ajtaját, hogy szórakozzon egy kicsit: beült a vezetőülésbe és beindította a buszt. Telefonját közben kitette a műszerfalra, ám pechjére ott is felejtette azt. Így bukott le.

A komáromi rendőrök még aznap előállították a fiút és gyanúsítottként hallgatták ki. A tinédzser elmondta nekik, hogy születésnapot ünnepelt barátaival a faluban. Az ismerősök egyike épp a napokban lett buszsofőr, így mikor hazafelé tartva meglátta a járművet, közelebbről is szemügyre akarta venni. Elárulta, miután sikerült feljutnia a buszra, összevissza nyomogatta a gombokat. Az egyikkel sikerült beindítania a buszt és lemerítenie az akkumulátort.

Lopás vétségének kísérlete miatt indult eljárás ellene.


Ezt a telefont sikerült a buszon hagynia (Fotó: police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik