Gazdaság

A Közgép újabb nagy biznisze

Balatonfüred (balatonfüred)
Balatonfüred (balatonfüred)
Simicskáék rátették a kezüket a füredi vitorláskikötőre is.

Balatonfüred eddig is a magyar üzletemberek közkedvelt üdülőtelepe volt, mivel itt lehetett hódolni sokuk kedvenc nyári hétvégi szórakozásának, a vitorlázásnak és a társasági életnek. Ez most még inkább így lehet: megállapodás született a Magyar Vitorlás Szövetség és Balatonfüred között, hogy korábbiaknál kedvezőbb feltételeket teremtenek a vitorlásrendezvények, -versenyek és -edzőtáborok számára a balatonfüredi Zákony utcai sporttelepen.

A szervezetek közleménye szerint a vitorlásszövetséget – a telep tulajdonosát – 15 éves kötelezettség terheli, hogy a telepet gyermek- és ifjúságisport-célokra is hasznosítsa. Ezt most a város azzal könnyíti meg, hogy a – többek között a nemzetközi versenyek fogadása érdekében – szükséges milliárdos fejlesztések és a hatékony üzemeltetés céljából pályázaton magánpartnert von be. A pályázatot a Swietelsky Kft. és a Közgép Kft. nyerte. (Utóbbi Simicska Lajos üzletember érdekeltsége.)

A korábbi gyakorlattól eltérően a vitorlásbázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és a szolgáltatások javítását kell, hogy szolgálják. Az ingatlan alapvetõ rendeltetése továbbra is az, hogy a vitorlássport központja legyen.

Jelen megállapodásnak különös jelentőséget ad, hogy a telep parti főhelyszíne lesz 2013 nyarán a szokásos bajnokságoknak, így a Fehér és a Kék Szalag mellett az Európa- és világbajnokságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik