Üzleti tippek

Tíz éves az Atel Csepeli Vállalatcsoport

Tíz éves a Csepel I. és Cepel II. erőműveket üzemeltető Atel Csepeli Vállalatcsoport. Az évforduló alkalmából több díjat és elismerést kapott a vállalat.

A cég folyamatosan, majdnem 100 százalékos rendelkezésre állási szintet biztosít az MVM Rt. felé. A biztonságtechnika nemzetközileg is egyik legelismertebb díjának számít a Brit Balesetmegelőzési Királyi Társaság pályázatának RoSPA (The Royal Society for the Prevention of Accidents) díja. Az Atel Csepeli Vállalatcsoport idén májusban immár hetedik éve vesz részt ezen a pályázaton, évek óta sorozatosan aranyérmet és arany oklevelet érdemelve ki kiemelkedő biztonságtechnikai tevékenységéért. A Csepel I és II erőmű, hogy az elmúlt hat évben nem volt olyan, saját munkatársaink által okozott baleset az erőművekben, amelyek üzemi fennakadást okoztak volna.


Átadták a környezetvédelmi irányítási rendszerek újra-akkreditált (ISO 14001), valamint legújabb tanúsítványait. Ez bizonyítja, hogy az Atel Csepel évek óta megfelel a nemzetközileg előírt környezetvédelmi és biztonsági szabványkövetelményeknek – ezzel egyike azon kevés magyarországi nagyvállalatoknak, amelyek teljes egészében megfelelnek ezeknek az előírásoknak – mondta Allan Walmsley, az Atel Csepeli Vállalatcsoport vezérigazgatója.


A cég a HR területén is elismerésben részesült. A Hewitt/Figyelő által a vállalatok között évente megrendezett, a legjobb munkahely címéért vívott versenyen az Atel Csepel tavaly a második helyezést érte el a magyarországi nagyvállalatok közül, idén pedig az összes Közép-Kelet európai vállalat versenyében az első 15 közé került – mondta Walmsley.

Az Atel Csepeli Vállaltcsoportról


A Csepeli Vállalatcsoport teljes jogú tulajdonosa a svájci Atel. A vállalatcsoportot három társaság alkotja: a Csepeli Erőmű Kft., amely a Csepel I. szolgáltató társaságot üzemelteti, a Csepel Energia Kft., amely a Csepel II. Erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el, és a Csepeli Áramtermelő Kft., az új erőmű tulajdonosa.


A Csepel II. Erőmű Magyarország első, üzleti alapon magántőkéből épült erőműve, amelyet 2000. november 1-jén helyeztek üzembe. A kombinált ciklusú gázturbinás erőmű a magyar villamosenergia-szükséglet 7 százalékát képes kielégíteni, és a magyar országos hálózat számára 389 megawatt villamosenergia-kapacitással áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik