Üzleti tippek

Magyar jachtkikötőt avatott a horvát miniszterelnök-helyettes

Slavko Linic horvát miniszterelnök-helyettes jelenlétében szombaton este megnyitották és felszentelték a dalmát tengerparton magyar kézben levő, határidő előtt befejezett tribunji jachtkikötőt.

A magyar Dalmácia Holiday Kft. tulajdonában levő Danuvius d.o.o. horvát cég 32 évre megvette a Sibenikhez közeli tribunji jachtkikötő-terület koncesszióját, a kikötőépítés és üzemeltetés jogát, minek fejében évi 700 000 kuna (24,5 millió forint) koncessziós díjat és az évi jövedelem 6 százalékát fizeti.

Az adás-vételi szerződés értelmében idén július elsejéig vállalt 5 millió eurós első évi ráfordítás helyett 6,8 millió eurós befektetéssel a Közép-Adria egyik legattraktívabb jachtkikötőjévé építették és két héttel a vállalt határidő előtt üzembe állították a 270 kikötőhelyes létesítményt. A sporthajózás és a közönség igényeinek magas színvonalon történő kiszolgálása, nagy hajók mozgatását is lehetővé tevő 80 tonna teherbírású daru üzembe állítása és Tribunj község számára a környezetvédelmi igényeknek megfelelő csatorna-gerincvezeték építése miatt emelkedett az előirányzott összeg a határidők tartása mellett.

Sokan kinevettek bennünket, amikor egy évvel ezelőtt vállaltuk, hogy idén július elsejéig befejezzük a kikötőépítést – mondta Vitézy Tamás, a cég társtulajdonosa, aki a megnyitóra Slavko Linic horvát miniszterelnök-helyettessel az Issa nevű száz éves vitorláson érkezett. Kiemelte, hogy 10 000 köbméter betont beépítettek.

Horvátországban gyakran kérdezik, ki a jó beruházó és kell-e a horvátoknak a külföldi tőke – hangsúlyozta Linic, a horvát kormány gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettese az ünnepségen mondott beszédében. Hozzáfűzte, a jó befektető, függetlenül hovatartozására, az aki betartja a szerződésben vállalt kötelezettségeit, mint ahogyan azt a Danuvius rekord időn belül tette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik